Primul mall din Craiova, Electroputere Parc, urmează să îşi deschidă porţile în luna noiembrie a acestui an, însă deocamdată fostele hale ale uzinei de locomotive par neschimbate.

20817-untitled-1.jpgElectroputere Parc este amenajat pe o suprafaţă de 12 hectare, terenul fiind achiziţionat de la uzina craioveană. Directorul general al Electroputere Craiova, Adrian Gabriel Dumitriu, a anunţat la momentul vânzării terenului către compania K&S Developments că tranzacţia nu afectează activitatea industrială, ci că face parte din procesul de consolidare şi restructurare iniţiat în urmă cu doi ani. Platforma craioveană are o suprafaţă de 62 ha.

Firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited deţine 62,8% din capitalul Electroputere, în baza contractului de privatizare încheiat în noiembrie 2007.

Uzina are patru divizii de producţie, respectiv aparataj electric, maşini electrice rotative, transformatoare de putere şi vehicule feroviare şi urbane, o divizie de servicii generale, precum şi fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate şi Forjate, Reparaţii şi Modernizări de Maşini Unelte şi Instalaţii Tehnologice.

Noul mall va avea o suprafaţă destinată comercianţilor de 71.000 mp şi va dispune de peste 120 de magazine şi 1.900 de locuri de parcare. Centrul comercial este deja închiriat în proporţie de 92%, potrivit companiei DTZ Echinox, agentul exclusiv de închiriere al proiectului.


8 September 2011