Nici nu s-a încheiat bine vara că agenţiile de turism vă invită să vă faceţi rezervări pentru Crăciun şi Revelion. Şi cei pasionaţi de schi sunt poftiţi să îşi aleagă o ofertă. Sunt destinaţii pentru toate gusturile, şi mai aproape şi mai departe, depinde de buzunarul fiecăruia.

14019-family.jpgBulgarii au ce oferi turiştilor şi iarna. Bansko este staţiunea de schi numărul unu din Bulgaria, cu cel mai modern centru din ţară. Bansko are şi cel mai lung sezon de schi din 15 decembrie până la mijlocul lunii mai. Pârtiile de aici sunt situate în două centre principale: Chalin Valog (1.100 - 1.600 m) şi Shiligarnika (1.700 - 2.500 m), iar lungimea totală acestora este de 65 km. Transportul pe cablu este bine pus la punct, există telegondole, teleschiuri şi telescaune de până la opt locuri. Multe dintre hoteluri dispun de shutlle-bus-uri gratuite către pârtii.

„Accesul la telescaune, telecabine şi teleschiuri pe cablu se face pe baza unei cartele. Turiştii se pot informa non - stop în legătură cu condiţiile atmosferice, cu ajutorul panourilor situate la staţia de plecare cu telecabina. Există şi reduceri pentru cei care cumpără echipament complet din staţiune, au reducere de 20% la ski pass, iar dacă iau şi instructor reducerea la ski pass poate fi de 25%" spune Nicoale Durlă, manager Oltextur.

Preţurile în Bansko pornesc de la 13 Euro/pers pentru o noapte de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele din staţiunea Bansko. Se oferă reducere pentru early booking, 10 % pentru plata integrală până la 1 noiembrie 2010.

„Avem şi o ofertă specială Nopţi gratuite: plăteşti 12 nopţi şi stai 14, plăteşti 10 nopţi şi stai 11, plăteşti 9 nopţi şi stai 10, plăteşti 6 nopţi şi stai 7 pentru sosiri în perioada 9 -30 ianuarie şi după 5 martie 2011. Early booking-ul nu se cumulează cu oferta specială Nopţi gratuite! Preţurile estimative pentru ski pass pentru o zi este de 25,5 Euro/adult şi 15,3 Euro/copil" adaugă Nicoale Durlă, manager Oltextur,

Cine preferă zone mai calde, Dubaiul este o alegere bună.

„În această iarnă vom avea o dublă premieră: charter de Revelion în Dubai şi un circuit Dubai - Fujairah, practic se vizitează două emirate într-o singură vacanţă. Charterul de Revelion în Fujairah are preţuri de la 1285 Euro/ pers., pentru transport cu avionul, transferuri, şase nopţi cazare în cameră dublă cu mic dejun la hotel de cinci stele, asistenţă turistică în limba română.

Circuitul în cadrul căruia se vizitează două emirate va fi realizat începând din data de 6 ianuarie 2011 şi va fi valabil până la 17 februarie 2011. Tarifele pornesc de la 739 Euro/pers., pentru rezervare şi plata până la 15 noiembrie 2010, tariful standard este 799 Euro/pers. Sunt incluse în preţ transportul cu avionul, transferurile, şapte nopţi de cazare dintre care patru nopţi în Dubai la Hotel Coral Oriental 4* cu mic dejun şi trei nopţi cazare cu mic dejun în Fujairah la Hotel Fujairah Rontana 5*. Pentru primele patru nopţi oferim bonus: turiştii plătesc mic dejun şi primesc demipensiune. Taxele de aeroport sunt de 129 Euro/pers. şi taxa de viză este de 80 Euro/pers." susţine Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Turiştii pot practica schi pe pârtia Mall-ului Emirate. Este cea mai mare pârtie de schi acoperită din lume cu o suprafaţă de 22.500 de metri pătraţi. Este dotată cu un sistem extrem de eficient de izolare care permite păstrarea unei temperaturi de -1°C în timpul zilei şi -6°C noaptea când se produce zăpada. Există cinci pârtii diferite, cu grade de dificultate diferite de la începători la experimentaţi. 

14018-ski.jpg„Un ski pass pentru o zi întreagă costă 82 de dolari/adult (peste 13 ani) şi 65 dolari/copil, ski pass-ul pentru două ore costă 49 de dolari/adult şi 40 dolari/copil. În preţ sunt incluse jacheta, pantalonii, şosete, cască pentru copiii sub 13 ani, schiurile, beţele şi clăparii sau placă de snowboard şi clăpari. Le recomand turiştilor să achiziţioneze un bilet pentru o zi întreagă, este mai avantajos decât cel pentru doză ore, care, de obicei, nu sunt suficiente pentru a profita din plin de distracţia de pe pârtie" afirmă Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Există şi o şcoală de schi care oferă lecţii de grup sau private, spre exemplu lecţiile private pentru începători costă 40 de dolari/pers. (timp de 60 de minute) pentru toate vârstele.

O altă variantă practică de petrecere a unui sejur la schi este închirierea unor case sau apartamente de vacanţă într-o staţiune de schi din Franţa.

„Le recomand turiştilor staţiunea Les Arcs, cu o suprafaţă vastă pentru schi, înconjurată de ansambluri moderne. Staţiunea din Alpii francezi cuprinde şi Valea Tarentaise, precum şi oraşul Bourg St Maurice.

Este locul potrivit pentru toate categoriile de schiori pentru că are atât pârtii albastre (cele mai uşoare pârtii, pentru începători) , cât şi roşii (pârtii medii, cu înclinaţia mai mare decât cele bleu) şi 7 kilometri de pârtii negre pentru experimentaţi. Aici este şi cel mai bun loc pentru practicarea snowboard-ului" informează Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.

Ski pass-ul pentru şase zile costă 249 Euro/adult (între 14 şi 64 de ani) şi 187 Euro/copil (între 6 şi 14 ani).

Pentru a ajunge aici, turiştii pot lua avionul până la Geneva. De aici au posibilitatea de a închiria o maşină şi până la Bourg Saint Maurice, distanţa fiind de aproximativ 164 de km. Un funicular şi un autobuz porneşte de la staţia de tren din oraş spre Les Arcs.

Zona Les Arcs Bourg St. Maurice
Apartament pentru 4 persoane - de la 451 Euro/apartament, 6 nopţi cazare,
preţ bilet avion de la 32 Euro/pers. + taxe de aeroport.
Detalii pe: www.promptservice.ro


1 October 2010