Turiştii şi-au schimbat opţiunile de vacanţă faţă de 2008 şi chiar faţă de 2009, susţin reprezentanţii agenţiilor de turism. Motivul principal reducerea bugetelor alocate concediului.

sursa foto:http://www.misiuneacasa.roCei care îşi mai permit o vacanţă în străinătate se uită spre destinaţii aflate aproape de casă. Bulgaria este clar una dintre ele, acolo poţi sta la hotel de cinci stele cu all inclusive cu 30 Euro pe noapte de persoană, în plus ajungi în câteva ore cu maşina. Cele mai multe cereri de vacanţă sunt pentru staţiunile Sf. Constantin şi Elena, Golden Sands, Sunny Beach, Nessebar şi Obzor.

"Într-un top trei al tipurilor de pachete alese de turişti, avem: sejururi de cinci nopţi cu all inclusive la hoteluri de 4 stele, sejururi de 3-4 nopţi la hotelurile care au oferte speciale, sejururi de 3 nopţi în week-end, la hoteluri de 3 stele cu mic dejun sau demipensiune. În hotelurile cu all inclusive sau ultra all inclusive, de exemplu, ei beneficiază de absolut toate serviciile hotelului fără a mai plăti ceva în plus. Foarte multe hoteluri din Bulgaria sunt orientate către familiile cu copii şi au camere de tip Family Room (adresate familiilor formate din doi adulţi şi doi copii) şi locuri de joacă pentru copii, aqua park şi programe de animaţie pentru copii" afirmă Marius Meruţă, coordonator PR Transilvania Travel.

"Hotelurile sunt situate chiar pe plajă sau la maximum 200 de metri de aceasta şi oferă toate condiţiile pentru o vacanţă completă: piscina exterioară cu secţiune pentru copii, piscină pe acoperiş, restaurant principal, animaţie, fitness, saună, masaj, solar, tenis de masă, biliard, teren de tennis, mini golf. Turiştii sunt atraşi de hotelurile recent renovate, cu centre SPA şi piscine interioare şi exterioare unde beneficiază de şezlonguri şi măsuţe gratuite. De regulă, turiştii îşi bugetează vacanţa încă din România şi aleg sejurul cu all inclusive pentru că astfel ştiu că nu vor mai cheltui mult în plus" adaugă Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.

În Staţiunea St. Constantin şi Elena există şi varianta cazării în hoteluri cu studiouri la preţuri de de la 22 Euro/zi. Studiourile au bucătării complet utilate (cuptor, frigider, maşină de spălat vase şi maşină de spălat rufe), precum şi living şi dormitor. În ele se pot caza doi adulţi şi un copil. Bulgaria este foarte ofertantă la capitolul plajă, are 400 km de litoral, cam de zece ori mai mult decât  are România între Constanţa şi Mangalia. Cel mai frumos este sudul Bulgariei, unde Marea Neagră din Bulgaria este foarte limpede.

"Clima României nu permite, din păcate, un sezon estival foarte prelungit. În Bulgaria, de exemplu, se simt influenţele mediteraneene, mai ales în zona Burgas, aflată la sud de Munţii Balcani care opresc influenţele nordice reci şi astfel clima este influenţată mai mult de Marea Egee. Aici sezonul estival este foarte plăcut, poate începe cu două-trei săptămâni mai devreme decât în România şi se poate termina tot cu două-trei săptămâni mai târziu" spune Cristina Molfea, manager departament extern Christian Tour.

Plajele din România sunt orientate numai spre Est, având avantajul răsăritului de soare din mare, dar şi dezavantajul vântului extrem de rece care bate dinspre mare. În Bulgaria sunt locuri unde plajele sunt orientate spre sud, spre nord sau chiar spre vest, cu posibilitatea unor apusuri de soare memorabile. Această diversitate de expunere a plajelor este benefică pentru turism pentru că turiştii se pot bucura de soare toată ziua, iar plajele sunt protejate de vânt şi temperaturi scăzute.

"Pe lângă litoral, Bulgaria merită vizitată. În  Balcic se află celebrul Castel Cuibul liniştit, reşedinţa preferată a Reginei Maria a României, înconjurat de gradină botanică unică în Europa centrală şi de est, în special datorită colecţiei de cactuşi. O altă atracţie este staţiunea Nessebar, aflată în Patrimoniul UNESCO. Din acest oraş poţi ajunge pe o peninsulă romantică, cu bărcuţe pescareşti şi năvoade, restaurante cu specific pescăresc şi internaţional. Bulgarii sunt amabili şi te învaţă câteva cuvinte în limba lor. Mâncarea e întotdeuna proaspătă, restaurantele oferă bucătărie bulgarească, europeană si exotică, asortată cu faimoasele vinuri bulgăreşti, recunoscute internaţional" spune Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Viaţa de noapte ocupă şi ea un loc important, în staţiuni sunt multe cluburi de noapte, discoteci, cazinouri, programe folclorice, spectacole.

Golden Sands

Hotel Varshava 2*

  •   De la 18 Euro/pers./noapte,
  •   Loc în cameră dublă cu all inclusive

Detalii pe: www.transilvaniatravel.ro


Sf. Constantin şi Elena

Hotel Chaika 2*

  •   De la 12 Euro/pers./noapte
  •   Loc în cameră dublă cu mic dejun.
  •   Pentru sejururile după 12 septembrie 2010: plăteşti 6 nopţi şi stai 7! Plăteşti 8 nopţi şi stai 9! Plateşti 9 nopţi şi stai 10!

 Detalii www.transilvaniatravel.ro

Nessebar

Hotel Oazis 3*

  • De la 15 Euro/pers./zi cu mic dejun.
  • Detalii pe: www.cocktailholidays.ro


Sunny Beach

Hotel Lion 4*

  • De la 15 Euro/pers./noapte

Detalii pe: www.christiantour.ro

Obzor

Hotel Club Miramar 4*

  •  de la 41 Euro/pers./noapte
  • Loc în cameră dublă cu all inclusive
  • Asistenţă turistică locală

Detalii pe: www.christiantour.ro


 

 

 


 

 








 

 

 


9 July 2010