American International Group (AIG) a anunţat că se aşteaptă la costuri de aproximativ 1,3 miliarde dolari, în urma pagubelor produse de uraganul Sandy. Această sumă va acoperi taxele şi plăţile de reasigurări şi este cea mai mare valoare anunţată de o companie de asigurări din Statele Unite ale Americii în urma furtunii devastatoare.

28631-aig-building-tbi.jpgUraganul Sandy a atins ţărmul Statelor Unite în luna octombrie, lovind coasta statului New Jersey şi provocând mai multe decese, pagube materiale substanţiale şi suspendarea activităţii economice în regiune, inclusiv în New York.

Grupul Travelers, singurul asigurător din componenţa indicelui bursier Dow Jones Industrial Average, a anunţat de curând că va înregistra cheltuieli de 1,14 miliarde de dolari în urma uraganului Sandy care a lovit coasta americană. Allstate, cea mai mare companie de asigurări auto şi pentru locuinţe listată la bursă în Statele Unite ale Americii, apreciază la rândul ei că va avea costuri de 1,28 miliarde de dolari din cauza aceluiaşi uragan.

„Din cauza complexităţii factorilor care contribuie la aceste pierderi, nu poate exista nicio garanţie că pierderile finale asociate acestei furtuni nu vor fi diferite de această estimare”, precizează AIG.

AIG a mai înregistrat în trimestrul al treilea costuri datorate unui alt uragan. Este vorba de uraganul Irene care a adus companiei cheltuieli de circa 575 milioane dolari.

În primul trimestru al anului trecut, grupul american AIG a pierdut 1,7 miliarde dolari din cauza dezastrelor naturale, o mare parte din sumă din pricina cutremurului devastator care a avut loc în Japonia, în martie 2011, urmat de un val uriaş care a provocat catastrofa nucleară de la Fukushima.

CITEȘTE ȘI Las Vegas, vedeta strălucitoare a Americii

 

10 December 2012