Auchan City Crângaşi a fost inaugurat în această dimineaţă, la ora 8, fiind al treilea hipermarket din Bucureşti al grupului francez Auchan, în afară de unităţile din Militari şi Titan. Planul de extindere al gigantului francez nu se încheie aici, Auchan plănuind pentru anul viitor să îşi facă simţită prezenţa atât într-un alt cartier bucureştean, cât şi în alte oraşe din ţară.

28398-auchan.jpgAuchan City Crângaşi şi-a deschis porţile publicului pe 4 decembrie, după lucrări de construcţie ce au durat aproape opt luni. Grupul francez a achiziţionat, în urmă cu un an, terenul de 15.000 mp şi o hală de pe platforma industrială Grantmetal. Lucrările de construcţie au fost demarate la sfârşitul lunii aprilie, folosindu-se o parte din structura fostei hale industriale. 

Noul hipermarket din Crâgaşi se desfăşoară pe o suprafaţă de 5.000 mp, fiind inclusă şi o galerie comercială de circa 2.000 mp. Proiectul este dezvoltat de Immochan, divizia imobiliară a grupului francez, iar antreprenor general este compania de construcţii Bog’Art. Investiţia totală în această unitate se ridică la 20 milioane euro şi face parte dintr-un amplu plan de extindere.

28399-harta_auchan.jpg

  • Francezii de la Auchan au intrat pe piaţa din România în anul 2005, deţinând în prezent 11 magazine la nivel naţional şi 4.700 de angajaţi
  • Cu o cifră de afaceri de peste 408 milioane euro în 2011, retailerul a anunţat investiţii de 150 milioane euro în România, plănuind să ajungă la 15 unităţi până în anul 2015
  • În 2013, Auchan va inaugura două noi hipermarketuri în Braşov şi în Bucureşti (în Drumul Taberei)

Grupul Auchan a achiziţionat de curând hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est, contra sumei de 1,1 miliarde euro. În viitor, unităţile Real din România, Polonia, Rusia şi Ucraina vor funcţiona sub marca Auchan.

„Prin această achiziţie a 91 de magazine şi 13 galerii comerciale de mare calitate, Auchan foloseşte oportunitatea de a-şi echilibra prezenţa în Europa Centrală şi de Est, în raport cu celelalte două zone de dezvoltare prioritare care sunt Europa Occidentală şi Asia”, a declarat Vianney Mulliez, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Auchan. 

 

CITEȘTE ȘI: Real pleacă din România. Auchan câştigă teren şi ajunge în topul hipermarketurilor

 

4 December 2012