Grupul de construcţii Skanska, din Suedia, i-a plătit lui Popoviciu circa 14 milioane euro pentru un teren de 15.000 mp situat în zona Floreasca-Barbu Văcărescu. Pe terenul achiziţionat, suedezii au în plan construcţia unor clădiri de birouri.

28041-popoviciu.jpgTerenul achiziţionat este situtat pe strada Gara Herăstrău, aproape de staţia de metrou Aurel Vlaicu. Green Court Bucharest, proiectul de birouri ce va fi dezvoltat aici, se va desfăşura în trei etape.

Green Court Bucharest este amplasat în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, care a devenit cea mai dinamică destinaţie pentru spaţiile de birouri din Bucureşti. Această zonă a atras atât atenţia chiriaşilor, cât şi a investitorilor, fiind astfel locul ideal pentru primul proiect de birouri pe care Skanska îl dezvoltă în România”, a declarat, într-un comunicat, Andreas Lindelöf, preşedintele Skanska România.

În comunicat nu se menţionează valoarea tranzacţiei şi nici vânzătorul terenului. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial însă, Skanska a achiziţionat terenul de la firma Băneasa Investments, deţinută de Gabriel Popoviciu. Omul de afaceri este implicat şi în dezvoltarea proiectului Băneasa, din nordul Capitalei.

Contractul de vânzare a fost încheiat în urmă cu câteva luni, între Băneasa Investments şi firma SPC Beta Property Development Company (înregistrată în România şi deţinută integral de Skanska), pentru un teren de aproximativ 15.000 mp şi construcţiile aflate pe el. Tranzacţia a fost încheiată la un preţ de 13,8 milioane de euro, plus TVA, notează Mediafax.

Proiectul pe care suedezii vor sa îl dezvolte va cuprinde trei clădiri de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 52.000 mp. Construcţia va începe în primul trimestru al anului viitor.

În Zona Barbu Văcărescu-Floreasca-Pi­pera, unde este amplasat terenul, s-au dezvoltat în ultimii ani mai multe proiecte de birouri. Printre acestea se numără şi cea mai înaltă clădire din Bucureşti, iar anul viitor urmează să fie finalizat şi mall-ul Promenada, dezvoltat de Raiffeisen Evolution.

În următorii doi ani, Skanska are în plan începerea construcţiei a circa 200.000 mp de spaţii de birouri în Europa Centrală şi de Est. În prezent, grupul suedez are în lucru 180.000 mp de birouri, iar investiţia făcută în regiune în sectorul imobiliar depăşeşte 400 milioane euro. Banii companiei vor fi direcţionaţi către Polonia, Cehia, România şi Ungaria. Investiţiile alocate acestor ţări se ridică la 100 milioane euro, în următorii doi ani.

CITEŞTE ŞI: Magnaţii care deţin nordul Bucureştiului. În Top 3: Becali, Popoviciu, Ţiriac

19 November 2012