Dacă vrei să petreci Revelionul în atmosfera romantică a Parisului sau în spiritul boem al cehilor şi să asişti la cele mai grozave petreceri în aer liber, trebuie doar să te decizi rapid!  Agenţiile de turism au epuizat deja o mare parte din locuri şi au oferte tentante - de la 360 euro/pers.


22136-paris-france-1207-de.jpgParis şi surprizele papilottes

Dacă doreşti să fii în centrul petrecerii din Paris, trebuie să alegi celebrul Champs-Elysées unde poţi ajunge cu metroul care are acces gratuit în noaptea de Revelion până la 00:30. Oaspeţii încep ce sosească aici în jurul orei 21, înarmaţi cu sticle de şampanie, pahare de plastic şi flaute. Când ceasul bate miezul nopţii, vei vedea spectacolul pirotehnic de la Turnul Eiffel. În apropiere de Champs-Elysées, există şi numeroase restaurante unde poţi lua masa şi dansa, iar dacă doreşti ceva mai puţin aglomerat, atunci Piaţa de la Catedrala Sacré Coeur este locul perfect. Vizionarea unui spectacol de cabaret este o altă tradiţie de Revelion în Paris, cele mai îndrăgite localuri fiind Lido de pe Champs-Elysees şi celebrul Moulin Rouge. Francezii te tratează cu papillottes, bomboane de ciocolată cu pocnitori atunci când rupi ambalajul.

Praga - boemă, dar şi trendy

Şi-a luat titlul de Capitala petrecerilor şi este bine condimentată cu festivităţi chiar şi pentru cei mai pretenţioşi oaspeţi; o vei descoperi liniştită şi romantică, dar şi animată, mereu lipsită de griji. Petrece noaptea dintre ani într-o croazieră pe râul Vltava şi descoperă centrul oraşului Praga! Te vei bucura de privelişti de neegalat ale oraşului frumos luminat şi vei vedea Castelul Praga, Podul Carol, Praga Parlamentului, Teatrul Naţional şi Cetatea Vysehrad", declară Mircea Vladu director Prestige Tours.

Delectează-te cu un bufet cald în restaurantul vasului şi cu atmosfera creată de DJ care selectează cu grijă melodiile de fundal. După cină, tempo-ul creşte, iar ringul de dans se deschide cu o întreagă selecţie de muzică de petrecere din anii '80, '90, '00, '10. La miezul nopţii, vasul de croazieră se apropie de Podul Carol, aşa că trebuie să fii pe punte pentru a viziona focurile de artificii deasupra oraşului, dintr-un punct de vedere unic.

În caz că eşti mai petrecăreţ din fire, Aloha Cocktail, Music Bar & Club este unul dintre comorile ascunse ale Pragăi. Aflat pe una dintre străduţele laterale ale Oraşului Vechi, îţi oferă o atmosferă incitantă, prietenoasă şi unele dintre cele mai bune cocktail-uri din Praga. Pina Colada (cocktail-ul cu rom alb, cremă de nucă de cocos şi suc de ananas) curge din plin, iar oaspeţii dansează cu patos, pe ritmuri mai vechi sau mai noi, până dimineaţa", declară Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro

Firile boeme se pot bucura de o cină la restaurantul Lvi Dvur, amplasat în spatele Castelului Praga, în frumoasele Grădini Regale. Delicatesele tradiţionale cehe sunt la ordinea zilei, nu lipsesc sosurile aromatice drese cu unt din belşug, cu smântână sau cu pesmet şi  friptura de porc - specialitatea casei, care merge de minune cu vinurile vintage portugheze, franceze şi austriece. La desert, au găluşte umplute cu cremă sau fructe, precum şi karlovarske oplatky - foi de tort cu cremă de ciocolată şi mândria naţională, Kolache Cehoslovac, un colăcel cu brânză sau fructe.

Costa del Sol - vreme de primăvară

Când la noi sunt câteva grade peste 0°C, la ei sunt 14 - 15°C, numai bune pentru o plimbare pe malul mării şi încărcarea bateriilor după un an de muncă. Îmbrăţişată de apele Mediteranei şi încălzită de soarele andaluz aproape un an întreg, Costa del Sol este într-o permanentă întrecere cu Costa Brava pentru destinaţia litorala numărul unu a Spaniei. Flamenco, coridele, tapas-ul şi peştele fript, vinurile renumite, micile baruri familiale de pe plajă, terenurile de golf, apropierea faţă de Africa, pasiunea lui Picasso pentru aceste locuri, toate o definesc.

Staţiunea Marbella se mândreşte cu faimoasa Piaţă Portocalie care găzduieşte unele dintre cele mai bune galerii de artă, magazine şi restaurante. Este căptuşită cu portocali şi plante tropicale, fiind locul perfect pentru a te relaxa şi pentru a admira trecătorii de la cafea. La vest de Malaga, se află staţiunea Torremolinos cu multe parcuri tematice cum ar fi Tivoli, Aquapark şi Crocodile Park. De aici sunt accesibile oraşele Cordoba, Sevilla şi Granada, precum şi zeci de sate fermecătoare, tipice andaluze, iar la 40 de minute, în Malaga te aşteaptă Muzeu Picasso", declară Mircea Vladu, director Prestige Tours.

CITEŞTE ŞI: Topul celor mai ciudate hoteluri din lume

Oferte Revelion

  • Revelion Paris, Hotel Novotel Porte Dasnieres 4* - de la 589 Euro/pers.
  • Revelion Praga, Hotel Dorint Don Govanni 4* - de la 359 Euro/pers.

Servicii: transport cu avionul, transferuri, 4 nopţi cazare cu mic dejun, însoţitor de grup.

  • Costa del Sol, Hotel Amaragua 4* - de la 489 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică. Oferta este valabilă înainte şi după Revelion.  

19 November 2011