Parcul de birouri ridicat de AFI în zona de vest a Bucureștiului crește constant. Proprietarul anunță o nouă tranzacție: compania Telus a închiriat încă 3.000 de metri pătrați în clădirea AFI Park 4&5, aceasta ajungând astfel la o rată de ocupare de 70%. Cu o suprafață totală de 32.000 mp, AFI Park 4&5 reprezintă a patra fază a parcului office din apropierea mallului AFI.

40401-afi_europe_romania.jpgAFI Europe România anunță o nouă tranzacție, pe segmentul spațiilor de birouri: compania Telus International a închiriat o suprafață de 3.000 mp pentru extinderea birourilor în clădirea AFI Park 4&5, deși compania ocupă deja cinci etaje în AFI Park 3. În urma noului contract, cea mai nouă clădire de birouri a atins o rată de ocupare de 70%, Telus International alăturându-se astfel unor alți chiriași de renume, precum Cameron, SII România, Ortec Central & Eastern Europe, FotoNation, Tessera și Veeam Software.

„Fiind poziționat drept un foarte important hub pentru companiile de IT&C și BPO din București, AFI Park reprezintă în acest moment nu numai un punct de pornire pentru multe companii multinaționale din România, ci și o șansă pentru acestea de a-și extinde afacerea datorită oportunităților excepționale oferite de parcul de birouri. Credem în crearea de parteneriate puternice și de lungă durată cu chiriașii noștri prin îndeplinirea tuturor cerințelor lor, oferind specificații tehnice superioare și investind constant în îmbunătățirea spațiilor. Prin semnarea acestui nou contract pentru AFI Park 4&5, ne apropiem de închirierea completă a clădirii și atingerea unui grad de ocupare de 100% pentru întreg proiectul de birouri AFI Park”, a spus David Hay, CEO AFI Europe România.     

  • AFI Park 4&5 (32.000 mp) reprezintă a patra fază a AFI Park, ansamblu de birouri care include cinci clădiri de Clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de 70.000 de metri pătrați.
  • Proiectul de birouri, conectat cu centrul comercial AFI Palace Cotroceni (82.000 mp închiriabili), este dispus pe 12 etaje deservite de două niveluri de parcări subterane și un parter care găzduiește spații de retail

„Cele două clădiri sunt construite în concordanță cu cerințele chiriașilor cu privire la spațiu și pentru sistemele electromecanice, inclusiv toate specificațiile tehnice excelente apreciate de companiile de IT&C și BPO, cum ar fi o suprafață a etajului de 3.000 mp, lumină naturală pentru cea mai mare parte a spatiului, o dispunere a rețelei electrice și de HVAC conform nevoilor legate de stațiile de lucru, opțiune de iluminare cu leduri a birourilor și posibilitatea de a beneficia de mai mult aer proaspăt în zone de „open space”, mai spun reprezentanții AFI Europe România.

Toate clădirile din parcul de business sunt clădiri “verzi”, sustenabile, fiind certificate LEED Gold. Chiriașii din AFI Park 4&5 beneficiază de o reducere cu aproximativ 40% a consumului de energie și apă, în comparație cu un spațiu de birouri obișnuit. Alte soluții inteligente care sunt incluse în clădirea de birouri sunt opțiunea de a programa sistemul de HVAC în funcție de un interval orar, fiind controlat de un sistem de management al clădirii (Building Management Systems – BMS) pentru a salva energia, senzori pentru stingerea luminilor care nu sunt utilizate și udarea zonelor verzi cu apă provenita de la ploaie.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE: