Criza financiara nu reprezinta un obstacol pentru cei care doresc sa achizitioneze un apartament sau o casa de lux, aceasta piata elitista fiind imuna la socurile care au zdruncinat piata imobiliara.

Cele mai valoroase tranzactii imobiliare din ultimele doua luni s-au derulat in Hong Kong, iar pretul platit pe metru patrat depaseste valoarea de achizitie a unui apartament cu doua camere din Bucuresti.

In prima jumatate a lunii octombrie, un apartament de lux situat pe Conduit Road, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Hong Kongului, s-a vandut pentru suma de aproape 57 mil. dolari (38 mil. euro), stabilind un nou record mondial.

Duplexul situat la etajul 68 are cinci camere si o suprafata totala de 572 de metri patrati, pretul pe metru patrat fiind de circa 113900 dolari americani (peste 76.000 euro). Totodata, apartamentul are vedere catre port, iar proprietarul acestuia are acces garantat la o sala de fitness, o sala in aer liber de yoga, dar si la un centru de aromoterapie.

Un alt apartament situat in aceeasi cladire a fost vandut contra piperatei sume de 51 mil. dolari (34 mil. euro). Thomas Lam, reprezentant al dezvoltatorului imobiliar ce a scos la vanzare apartamentele, a declarat ca respectiva cladire "ofera clasei elitiste din oras oportunitatea de a se bucura de o locuinta de prestigiu".

Sursa

26 October 2009