Volumul tranzactiilor din piata europeana de retail au ajuns la 4,5 miliarde de euro in ultimul trimestru al anului trecut, in crestere cu 60% fata de aceeasi perioada a anului 2008, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

sursa:wall-street.roCirca 100 de tranzactii au fost incheiate in ultimele trei luni ale anului 2009 in piata de retail din Europa, astfel incat volumul anual a ajuns la12,3 miliarde de euro, cu 32% mai mic fata de volumul tranzactiilor de retail inregistrate in 2008.

Marea Britanie, Germania, Italia si Franta au continuat sa domine piata de investitii in sectorul european de retail, fiecare raportand tranzactii de peste un miliard de euro, ba chiar tranzactiile din Marea Britanie au ajuns la 2 miliarde de euro.

Centrele comerciale au facut obiectul a circa 56% din tranzactiile incheiate in Europa in cursul anului trecut si au ramas principala tinta a investitorilor, care continuat sa caute proiecte bune, in special pe pietele din vestul Europei.


 

 

Sursa

4 February 2010