Telefoanele de nouă generaţie reprezintă o problemă pentru securitatea tranzacţiilor on-line. Avertismentul este lansat de Banca Centrală Europeană, care a demarat un program de limitare a riscurilor aferente plăţilor făcute cu telefonul mobil. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie schimbate radical aplicaţiile mobile care implică tranzacţii.

33095-selecting-the-right-mobile.jpgAtunci când vine vorba despre plăţi făcute cu telefonul mobil, Banca Centrală Europeană se arată îngrijorată de siguranţa banilor clienţilor. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre telefoanele mobile de generaţie nouă. În cazul acestora, sistemele de operare nu au avut ca obiectiv principal, la momentul proiectării lor, siguranţa plăţilor bancare. În plus, tehnologia radio, folosită pentru a transmite datele sensibile, expune plăţile mobile de riscuri considerabile, care nu apar în cazul altor tipuri de plăţi avertizează BCE.

Ca o soluţie, BCE vrea să impună un set de principii pe care ar trebui să le respecte toate aplicaţiile de plăţi mobile. De acum, programatorii vor trebui să ia în calcul evaluarea şi controlul riscurilor, crearea unor proceduri solide de autentificare şi a unor metode de protejare a datelor personale, precum şi implementarea unor proceduri de autorizare a tranzacţiilor. De asemenea, consumatorii vor trebui informaţi la fiecare plată cu privire la măsurile de protecţie pe care ar trebui să le adopte.

CITEŞTE ŞI: Tot mai mulţi români aleg să facă plăţi online

 

24 februarie 2014