In ultimul an - unul de criza - opt banci si-au schimbat executivii, atat in Top 5, cat si in randul institutiilor mai mici. Afla ce schimbari de sefi de banci au avut loc in ultimul an.

Cea mai recenta mutare din banking este plecarea lui Patrick Gelin , presedintele celei de-a doua banci de pe piata romaneasca, BRD, care va fi inlocuit de Guy Marie Charles Poupet.

La finele lunii trecute, Viorel Grigore, membru in consiliul de administratie al Bancii Carpatica (BCC), a preluat functia de presedinte interimar al bancii, in locul lui Nicolae Hoanta , pana la urmatoarea adunare generala.

Banca Comerciala Romana, cea mai mare banca din sistem, l-a numit in luna august pe Alexandru Ciobanu in fruntea diviziei BCR Banca pentru Locuinte, omul care a condus aproape un an Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Alexandru Ciobanu , in varsta de 40 de ani, l-a inlocuit pe Petre Tulin, fostul presedinte al BCR BpL, care recent a preluat conducerea Bancii Comerciale Feroviare.

In schimb, rivalul Raiffeisen Banca pentru Locuinte a mizat pe un bancher din interiorul institutiei, Andrei Stamatian, seful directiei de proiecte special, care a devenit presedintele bancii.

GarantiBank l-a numit in primavara pe Murat Atay in functia de director general, care a preluat oficial noua functie incepand cu 31 martie 2009.

Murat Atay l-a inlocuit pe Berat Icinsel, care a coordonat activitatea GarantiBank incepand din octombrie 2005.





Sursa

12 November 2009