Costul mediu de construcţie pe metrul pătrat a ajuns în 2009 la 500-600 de euro

sursa:gandul.infoÎn ciuda prăbuşirii pieţei imobiliare, a faptului că românii nu mai cumpără apartamente noi pentru că sunt prea scumpe, unii dezvoltatori ţin în continuare cu dinţii de preţ şi dau vina pe bănci pentru situaţia creată, deoarece contractele au fost semnate pentru o anumită valoare, iar dacă ar scădea din preţ ar trebui să vină cu bani de-acasă.

"S-au înregistrat scăderi ale preţurilor unităţilor locative din zonele mai puţin atractive. Pe zonele centrale însă, unde sunt proiecte de calitate bună, există o rezistenţă a dezvoltatorilor de a scădea preţurile, generată de relaţiile contractuale cu banca", a declarat Ioana Momiceanu, managing director al BNP Paribas Real Estate, divizia imobiliară a grupului financiar-bancar BNP Paribas, în cadrul unui seminar pe teme imobiliare.

Alţi dezvoltatori au venit cu tot felul de oferte: garaj, maşini sau mobilă cadou şi modalităţi noi de plată, însă acestea nu sunt suficient de puternice pentru a stimula tranzacţiile, mai spune Momiceanu, iar devalorizarea leului în faţa monedei europene a anulat practic scăderea de preţuri.

 

 

Sursa

25 November 2009