Metropole spectaculoase, în care distracția se împletește perfect cu istoria, elemente tradiționale și decoruri moderne – acestea sunt destinațiile care atrag turiștii prezentului. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor mai vizitate metropole din lume de-a lungul anului trecut, potrivit MasterCard 2014 Global Destination Cities Index. Analiza ia în calcul numărul de turiști străini care au plătit cel puțin o noapte de cazare.

36631-10_seul.jpg10. Seul, Coreea de Sud

  • 8,63 milioane turiști internaționali
  • Turiștii străini au cheltuit 11,5 miliarde dolari

Capitala Coreei de Sud nu este doar centrul financiar, politic și cultural al țării, ci și una dintre cele mai prospere și costisitoare metropole asiatice. Fascinant prin diversitatea locuitorilor și prin împletirea tradițiilor cu atmosfera modernă, Seul și-a făcut loc între primele zece destinații ale lumii, spre deosebire de anul anterior.

36632-9_hong_kong.jpg9. Hong Kong, China

  • 8,84 milioane turiști internaționali
  • Turiștii străini au cheltuit 8,3 miliarde dolari

Fosta colonie britanică s-a remarcat pe plan internațional atât în domeniul financiar, cât și în cel al turismului, ocupând același loc ca și anul trecut, în preferințele vizitatorilor. Una dintre cele mai sigure metropole din lume, Hong Kong cucerește turiștii din orice colț al lumii datorită amestecului captivant între elementele tradiționale din cultura chinezească și cele moderne provenite din cultura britanică.

36633-8_kuala_lumpur.jpg8. Kuala Lumpur, Malaezia

  • 10,81 milioane turiști internaționali
  • Turiștii străini au cheltuit 8,1 miliarde dolari

Transformarea spectaculoasă din ultimul secol a capitalei malaeziene atrage vizitatorii de pe toate continentele, menținând orașul pe aceeași poziție, între cele mai vizitate destinații. Dintr-un mic orășel lipsit de importanță la nivel internațional, Kuala Lumpur s-a metamorfozat într-o metropolă modernă, cu zgârie-nori la tot pasul. Una dintre capitalele asiatice cu cea mai rapidă extindere, Kuala Lumpur a reușită însă să își păstreze elementele tradiționale și bijuteriile istorice.

36634-7_istanbul.jpg7. Istanbul, Turcia

  • 11,6 milioane turiști internaționali
  • Turiștii străini au cheltuit 9,4 miliarde dolari

Cunoscut de-a lungul istoriei și sub numele de Bizanț sau Constantinopol, Istanbul și-a menținut, de-a lungul secolelor, faima pe plan mondial. Istoria sa încărcată și importanța sa pe scena internațională sunt ușor de observat chiar și în prezent, datorită bijuteriilor arhitecturale păstrate cu grijă, întâlnite la tot pasul.

36635-6_new_york.jpg6. New York, SUA

  • 11,81 milioane turiști internaționali
  • Turiștii străini au cheltuit 18,6 miliarde dolari

Cu toate că din amețitoarea metropolă americană se lansează tendințe în variate domenii, New York a coborât anul trecut un loc în preferințele turiștilor. Cu toate acestea, orașul cu cele mai multe simboluri recognoscibile din lume rămâne aglomerat în orice anotimp, întrucât nu are o perioadă propice pentru vizitatori, fiecare sezon având farmecul său.

36636-5_dubai.jpg5. Dubai, EAU

  • 11,95 milioane turiști internaționali
  • Turiștii străini au cheltuit 10,9 miliarde dolari

Dubaiul de astăzi este rezultatul ambiției șeicului Rashid bin Saeed al Maktoum, de a transforma mica așezare pescărească într-o metropolă cu greutate pe plan internațional. Totodată, dorința de diversificare a economiei Dubaiului (care se baza numai pe industria petrolului) a propulsat metropola între cele mai apreciate destinații turistice, la nivel mondial.

36637-4_singapore.jpg4. Singapore

  • 12,47 milioane turiști internaționali
  • Turiștii străini au cheltuit 14,3 miliarde dolari

Unul dintre cele mai importante centre financiare ale planetei, Singapore este una dintre primele metropole asiatice care s-a remarcat pe plan global. După separarea de Malaezia, realizată în urmă cu jumătate de secol, Singapore a avut un ritm rapid de dezvoltare, reflectat în peisajul actual: turiștii sunt amețiti de zgârie-norii întâlniți la fiecare pas, cât și de nivelul ridicat de civilizație.

36638-3_paris.jpg3. Paris, Franța

  • 15,57 milioane turiști internaționali
  • Turiștii străini au cheltuit 17 miliarde dolari

Parisul se bucură de unul dintre cele mai puternice branduri din lume și, în ciuda problemelor economice sau sociale cu care se confruntă Franța, orașul rămâne între cele mai apreciate destinații turistice la nivel mondial. Faima, istoria, arhitectura și întreaga sa atmosferă atrag vizitatori din toate colțurile lumii, astfel că Parisul reușește să nu se demodeze niciodată.

36639-2_bangkok.jpg2. Bangkok, Thailanda

  • 16,42 milioane turiști internaționali
  • Turiștii străini au cheltuit 13 miliarde dolari

Amestec spectaculos între altare antice orientale și zgârie-nori moderni, Bangkok reușește cu adevărat să își seducă vizitatorii. Deși a coborât cu un loc în clasament față de anul trecut din cauza situației politice, capitala Thailandei a atras mai mulți turiști în 2014, decât în 2013. Exotic și captivant, orașul denumit de localnici și Krung Thep (trad: „Orașul Îngerilor”) cucerește nu numai prin cultură și istorie, ci și prin viața de noapte animată și numeroasele opțiuni de distracție.

36640-1_londra.jpg1. Londra, Regatul Unit

  • 18,69 milioane turiști internaționali
  • Turiștii străini au cheltuit 19,3 miliarde dolari

Una dintre cele mai scumpe destinații turistice din lume, capitala britanică a atras mai mulți turiști decât în anul anterior, avansând cu un loc între cele mai accesate destinații turistice din lume. Londra oferă nenumărate atracții turistice, însă specialiștii subliniază că a crescut simțitor numărul vizitatorilor veniți aici în interes de afaceri (mulți dintre aceștia provenind din Asia).

NU RATA:

20 March 2015