Petrecerile europene sunt renumite în întreaga lume, iar Noaptea Anului Nou reprezintă cea mai bună ocazie pentru ca oraşele să se întreacă în spectacole de artificii, iar localurile să concureze în oferte. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor interesante destinaţii europene pentru a petrece noaptea dintre ani.

28831-10_bologna.jpgBologna, Italia

Al şaptelea oraş italian ca mărime sărbătoreşte venirea anului nou prin Fiera del Bue Grasso (Festivalului Taurului Gras). Un taur de dimensiuni impresionante este împodobit cu fundiţe şi flori de la coarne şi până la coadă, timp în care răsună clopotele bisericilor, iar spectatorii aprind lumânări pentru un an mai bun. În Piazza San Petronio, se organizează o loterie, iar cel mai norocos participant pleacă acasă cu taurul. De asemenea, în Piazza Maggiore sunt concerte şi spectacole, iar la miezul nopţii, toţi cei prezenţi primesc panettone şi vin spumant.

28832-9_budapesta.jpgBudapesta, Ungaria

Atmosfera în noaptea de Revelion din capitala Ungariei este cu adevărat electrizantă, iar străzile sunt pline de petrecăreţi care vor să ciocnească o cupă de şampanie cu oricine. Localnicii şi turiştii deopotrivă ignoră frigul, iar marile bulevarde şi piaţete găzduiesc petreceri şi concerte în aer liber.

28833-8_istanbul.jpgIstanbul, Turcia

Unde altundeva în lume poate fi sărbătorită venirea Anului Nou de pe două continente, simultan? Indiferent că participi la festivităţile organizate pe partea europeană sau pe cea asiatică, Istanbul este un oraş care ştie să petreacă. Piaţa Taksim şi Strada Istiklal reprezintă punctul de întâlnire al celor care vor să ciocnească un pahar de şampanie în noaptea de Revelion.

28834-7_reykjavik.jpgReykjavik, Islanda

Islandezii se mândresc cu spiritul lor petrecăreţ, iar în noaptea ce întâmpină Anul Nou veselia atinge cote înalte. După cina tradiţională, toată lumea înfruntă frigul şi iese în stradă, iar în fiecare cartier se adună vecinii pentru a organiza un foc de tabără. Centrul Reykjavikului este plin de localnici cheflii, a căror singură grijă este să treacă pragul dintre ani cât mai binedispuşi.

28835-6_londra.jpgLondra, Marea Britanie

Capitala Marii Britanii lansează tendinţe pe plan mondial în toate domeniile, inclusiv în cel al petrecerilor sau al spectacolelor de artificii. În noaptea de Revelion, Londra reprezintă o atracţie pentru petrecăreţii din întreaga lume, astfel că localurile de noapte sunt pline până la refuz. Străzile sunt animate de cheflii care vor să urmărească fascinantele artificii, iar faimosul Big Ben marchează trecerea dintre ani.

28836-5_berlin.jpgBerlin, Germania

În Ajunul Anului Nou, germanii sărbătoresc ziua Sfântului Silvestru, astfel că ziua de 31 decembrie este denumită Silvester. Berlin găzduieşte cu această ocazie cea mai mare petrecere în aer liber din lume, la care iau parte peste un milion de persoane. Între Poarta Brandenburg şi Coloana Victoriei, pe o distanţă de aproape doi kilometri, sunt amenajate sute de baruri şi ringuri de dans, iar la miezul nopţii, spectacole de artificii şi lasere luminează cerul.

28837-4_amsterdam.jpgAmsterdam, Olanda

Olandezii iubesc artificiile, iar în noaptea de Revelion au ocazia perfectă să demonstreze această pasiune. De la începutul serii de 31 decembrie şi până la primele raze de lumină de pe 1 ianuarie, cerul Amsterdamului este luminat de spectacole de artificii organizate de autorităţi sau în cadru privat. Cele mai impresionante show-uri au loc în Museumplein şi Nieuwmarkt, iar Magere Brug (Podul Scheletic), de pe râul Amstel, este locul ideal pentru a urmări artificiile din tot oraşul.

28838-3_barcelona.jpgBarcelona, Spania

Spaniolii îşi menţin cu grijă tradiţiile, astfel că petrecerea de Revelion încă poartă numele de „Nochevieja”, iar la miezul nopţii, spaniolii servesc 12 boabe de strugure, pentru a avea noroc în fiecare lună a anului ce vine. Piaţa Cataluña şi Las Ramblas sunt locurile de întâlnire ale localnicilor şi turiştilor ce petrec ultima noapte din an în capitala spaniolă, iar cele mai animate petreceri se organizează în cluburile de lângă plajă.

28839-2_paris.jpgParis, Franţa

Pentru o petrecere pariziană clasică este nevoie doar de veselie şi de o sticlă-două de şampanie, pe Champs-Elysees. De asemenea, străzile Parisului sunt animate de cheflii locali sau străini, iar cluburile vibrează de muzică şi bunădispoziţie. La miezul nopţii, Turnul Eiffel este luminat de spectacolele de artificii, iar cel mai bun loc pentru a admira peisajul capitalei franceze în noaptea de Revelion este Monmartre, cel mai înalt punct al Parisului.

28840-1_bucuresti.jpgBucureşti, România

Nu sunt multe ocazii în care România se remarcă pozitiv pe plan internaţional, însă la capitolul cluburi şi petreceri, Bucureştiul reuşeşte să uimească toţi turiştii străini. Cluburile şi barurile se întrec în oferte de Revelion, iar decorurile luxoase captează atenţia celor mai pretenţioşi clienţi. Piaţa Unirii sau Piaţa Constituției reprezintă locul de întâlnire al celor care vor să urmărească spectacolele de artificii şi să ciocnească un pahar de şampanie la miez de noapte. 

 

CITEȘTE ȘI: Top 10 – Tradiţii româneşti de Crăciun

 

28 December 2012