Situată în Peninsula Iberică cu ieşire la oceanul Atlantic, Portugalia are de oferit câte ceva pentru fiecare. Cultura capitalei Lisabona, frumuseţea golfurilor şi a plajelor cu nisip fin, fascinează pe oricine.

Sejur in Portugalia: 450 euroUn sejur de o săptămână pentru două persoane pe riviera Lisabonei poate costa 450 de euro, dacă alegeţi cazarea într-o garsonieră (30km de Lisabona).

Locuinţa se află într-un complex rezidenţial cu piscină, pază şi parcare. Pentru 500 euro, puteţi sta în centrul capitalei tot într-o garsonieră, dar nu mai beneficiaţi de piscină şi parcare.

Un apartament cu două camere cu vedere la ocean, situat la 10 minute de plajă ajunge la 600 euro/săptămână. Pentru un apartament de lux cu două camere, aflat la o jumătate de oră de mers cu maşina de capitala Lisabona, chiria pentru o săptămână este de 800 euro. Apartamentul este mobilat utramodern, iar turiştii au acces gratuit la sala de fitness, SPA, piscină şi în clubul privat din incinta ansamblului rezidenţial.

La 20 de kilometri de Lisabona, o vilă cu două dormitoare costă 800 euro/ săptămână. Plaja se află la o distanţă de 2,5 kilometri de casă. Cine doreşte să fie aproape de plajă, plăteşte în plus. Spre exemplu, o vilă cu două camere, situată la un sfert de oră de plajă se închiriază cu 950 euro/săptămână. Chiria pentru o săptămână de vacanţă într-o vilă cu piscină din São Martinho do Porto (80 km de Lisabona) cu patru dormitoare pe plajă, ajunge la 2600 de euro.

Pentru o vilă de lux cu cinci camere cu vedere la ocean, în Foz do Arelho (o oră distanţă de Lisabona) proprietarul cere 4.250 euro/săptămână.

În Madeira, o săptămână de cazare poate costa începând cu 500 de euro, dacă va mulţumiţi cu o garsonieră. Chiria pentr-un apartament cu două camere începe de la 700 de euro/săptămână şi poate sări de 1000 de euro, în funcţie de zonă şi condiţiile de cazare.

O altă zonă foarte frumoasă, dar şi foarte scumpă este Algarve. Chiria într-o vilă de lux, cu cinci dormitoare, şase băi, living room şi dining room generoase, terase spaţioase şi piscină ajunge la 7.700 euro/săptămână. Se poate sta şi mai ieftin în Algarve. Pentru un apartament cu două camere, patru persoane pot plăti 700 euro/săptămână, iar pentru o vilă cu trei camere în Moncarapacho (Algarve) chiria depăşeşte 1.000 de euro.

30 iulie 2009