Un proiect de casă din România a devenit revelația întregii lumi, în materie de construcții neconveționale. Este o casă inteligentă, construită din materiale reciclabile, care poate atinge independența energetică și poate fi controlată prin telefon. Dar poate cel mai important avantaj este versatilitatea: poate fi personalizată în nenumărate feluri, după dorințele clienților. Iar prețul pornește de la 39.000 euro. Toate aceste aspecte au făcut proiectul românesc Soleta One Plus să devină centrul atenției clienților, dar și a specialiștilor din domeniul imobiliar, din întreaga lume.

36481-soleta_2.jpgProiectul Soleta a luat naștere la Cluj, din planurile unei echipe de români ingenioși, care vor să aducă viitorul imobiliarelor în prezent. Potrivit lor, într-o lume care este zilnic surprinsă de noi descoperiri, de inovație, nu ne mai putem permite să plătim pentru case care sunt numai un adăpost de ploaie. Așa a apărut conceptul Soleta One, despre care au scris cu entuziasm publicații din întreaga lume. După încă doi ani de cercetări, timp în care s-au făcut studii extensive referitor la nevoile clienților, a apărut proiectul Soleta One Plus. Din nou, întreaga lume și-a întors privirea spre România.

De curând, o publicație din Franța a postat un articol despre noi, ceea ce se întâmplă destul de frecvent, avem aproximativ 360 de apariții în presa din întreaga lume. După acest articol, am primit 1.160 de solicitări doar în primele două zile”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Răzvan Sabău, director executiv Soleta.

Prețul casei pornește de la 39.000 euro + TVA

Însă românii sunt ceva mai reticenți, chiar dacă proiectul Soleta a fost gândit special pentru ei. Tehnologii de ultimă generație au fost adaptate în așa fel încât prețul de vânzare să fie accesibil. Astfel, modelul de pornire al gamei, Soleta One Plus, costă 39.000 euro, fără TVA. Urmează o variantă de 59.000 euro, alta de 75.000 euro și varianta de top costă 109.000 euro. Prețuri comparabile cu cele ale apartamentelor. Cu toate acestea, mulți români le consideră scumpe.

Casa este considerată scumpă pentru că este comparată cu case de lemn, ceea ce e greșit, pentru că diferența este enormă. Calitatea, materialul folosit, tehnologia, conceptul, nimic nu poate fi comparat cu casele de lemn. Comparații se pot face cu proiecte similare, produse în alte țări, caz în care Soleta este mult mai ieftin. Noi am vrut să producem ceva accesibil pentru România. Scopul nostru este să mergem pe un tiraj mare cu adaos foarte mic”, continuă oficialul Soleta.

Structura de rezistență este formată dintr-un material care nu se deformează niciodată

În momentul în care înțeleg cu adevărat sistemul, clienții uită însă de reticență. Structura de rezistență este formată din lemn lamelar, un material care nu se deformează niciodată. Energia necesară poate fi produsă chiar în casă. Materialele folosite nu conțin substanțe chimice dăunătoare. Lemnul este adus din apropierea locului de construcție, pentru că transportul poluează. Mediul este protejat, iar pentru fiecare casă Soleta cumpărată, producătorii plantează din fonduri proprii copaci care acoperă dublul materialului lemnos utilizat la construcție. În plus, tehnologia de ultimă generație permite proprietarului să controleze locuința de la distanță, prin smart-phone.

Cei care cumpără casa Soleta au o viziune clară despre cum vor să trăiască. Sunt, în general, oameni educați, medici, arhitecți, care înțeleg beneficiile și problemele unei case, vor să trăiască sănătos, să protejeze natura și, în secundar, se bucură de facturile mici. Observăm însă tot mai mulți clienți care nu fac parte din această categorie și totuși sunt interesați de proiectul nostru. La început, numărul lor era mic, dar acum a prins deja proporții considerabile”, continuă oficialul Soleta.

Grija pentru produs, client și mediu, precum și prețul final redus, a atras atenția investitorilor din întreaga lume. Dezvoltatorii proiectului Soleta primesc frecvent cereri de parteneriate pentru alte țări.

Cel puțin un mail din 25 primite, este pentru a ne cere parteneriate. Chiar acum vorbim cu cineva din Malaezia, care dorește să fie reprezentantul nostru pe Asia de Sud-Est, ceea ce probabil se va și întâmpla. Dar și noi suntem la început, încercăm să întocmim actele necesare pentru a face mai întâi parteneriate pe piețele cheie, cum ar fi Europa de Nord, Europa de Vest, America de Nord, Asia și ulterior să mergem pe francizare”, continuă oficialul Soleta.

Casele Soleta sunt prefabricate, într-un termen de 4-6 săptămâni. În cazuri speciale, acest termen se poate reduce la cel mult două săptămâni. Asamblarea și finisarea se fac pe terenul clientului, de către o echipă specializată. Concomitent, se montează și traseele electrice, termice, sanitare, conform proiectului. După ce totul este gata, echipa de montaj curăță zona, îndepărtând orice urmă de șantier. Pentru cei interesați să vizioneze un prototip Soleta, există un exemplar Soleta zeroEnergy One expus în București, în fața ambasadei SUA.

CITEȘTE ȘI:

26 February 2015