La circa 10 km est de Tunis şi la numai 2 km de Cartagina se află un oraşel cu o arhitectură unică. Străzi înguste, liniştite, în stil andaluz, cu case vopsite în alb si albastru, toate situate pe o colină care domină golful Tunis.

Primele fotografii te duc cu gândul la Santorini, dar este vorba de Sidi Bou Said, aşezarea unde îşi au reşedinţa preşedintele Tunisiei, dar şi numeroase personalitati ale ţării din nordul Africii.

Celebra stradă a oraşului- Habib Thameur- urcă pe un deal, oprindu-se într-o zonă de cafenele cu o privelişte ameţitoare asupra Mediteranei şi asupra portului de iahturi din Sidi Bou Said.

Cafeneaua Sidi Chebaane reprezintă locul de unde se poate admira apusul şi unde se poate servi tradiţionalul ceai de mentă cu seminţe de pin.

Nu mai puţin fermecătoare, cafenea lui Nattes, unde accesul se face pe o scară abruptă, este un loc de întâlnire care domină piaţa centrală. Cunoscut drept un un oraş al artiştilor, se spune că însuşi Flaubert obişnuia să-şi bea aici cafeaua.

Totul este foarte bine conservat în Sidi Bou Said, dacă admirăm casele albe, cu uşile si ferestrele colorate în albastru azuriu, împodobite cu flori şi plante, care contribuie la pitorescul zonei.

Sidi Bou Said este doar unul dintre punctele de atracţie turistică ce poate fi vizitat o dată ajuns în Tunisia.

Ţara este una dintre destinaţiile calde de vacanţă, luate în calcul pe toată perioada anului. În staţiunile de la Mediterana, temperaturile medii anuale depăşesc 20 de grade Celsius în luna decembrie. Pentru un sejur de o săptămână, în perioada revelionului, costurile pornesc de la  560 de euro pentru o persoană.

"Tunisia este unică prin exotism, cultură şi tradiţii, iar 7 nopţi de cazare de revelion costă cât 4 nopţi în România, în aceeaşi perioadă. Cei care rezervă excursia până la 1 noiembrie, beneficiază şi de 7% reducere", a declarat pentru Imopedia Gheorghe Stoian, patronul agenţiei Tunisiana.

Tarifele agenţiei includ transportul cu avionul Bucuresti-Monastir şi retur, transfer aeroport-hotel, 7 nopţi în camera standard cu regimul de masă specificat la hotelul ales, asistenţă turistică.

Tot pentru perioada de Revelion, puteţi opta pentru un circuit inedit, de la Cartagina la porţile Saharei.

Agenţia Exclusive Holidays propune un itinerariu care nu ratează nici una din atracţiile Tunisiei, la mare sau în deşert, pentru 798 de euro de persoană.

30 October 2009