Un conac distins de lângă Paris a reușit să doboare toate recordurile, în materie de preț: tranzacționat cu 277 milioane euro, a devenit cea mai scumpă proprietate rezidențială din lume. Deși are opulența clădirilor din secolul al XVII-lea, reședința a fost finisată în urmă cu doar patru ani și beneficiază de dispozitive de ultimă generație. Ridicat de un miliardar saudit, în onoarea Regelui Soare al Franței, palatul a fost achiziționat de un alt magnat din Orientul Mijlociu.

38932-4.jpgUn mic castel din apropierea Parisului a obținut titlul de cea mai scumpă proprietate rezidențială tranzacționată vreodată. Pentru a deține luxosul conac, un cumpărător din Orientul Mijlociu a plătit nu mai puțin de 277 milioane de euro, eclipsând astfel recordul anterior, de 203 milioane de euro, pentru un penthouse din Londra.

Amplasat între Versailles și Marly-le-Roi, în Île-de-France, palatul se află pe un domeniu spectaculos de 23 de hectare. Ridicat în onoarea Regelui Ludovic al XIV-lea al Franței, castelul seamănă la fiecare detaliu cu o clădire din secolul al XVII-lea, deși a fost finisat în anul 2011. Fostul proprietar, un miliardar saudit, a dorit să fie respectat fiecare amănunt, pentru ca palatul să aibă „opulența clădirilor franceze de altă dată”.

Fațada clădirii, camerele, mobilierul și decorurile par scoase dintr-un tablou vechi de sute de ani, însă proprietarul beneficiază din plin de facilități moderne: pe lângă o sală de bal sau pivniță pentru vinuri, castelul dispune de un teren de squash, piscină, sală de cinema, club de noapte și un acvariu de mari dimensiuni.

La interiorul palatului, a fost folosită din plin marmura, atât pentru podele și băi, cât și pentru statui. Pereții și tavanele sunt decorate cu picturi murale demne de un muzeu, iar operele de artă înfrumusețează fiecare încăpere. Dispozitive de ultimă generație sunt incorporate discret în finisaje și obiecte de decor, astfel că proprietarul dispune de cea mai nouă tehnologie.

Restul domeniului este la fel de spectaculos ca locuința în sine: grădini elegante amenajate simetric, plante și flori superbe, statui de marmură, un labirint acoperit și o fântână uriașă cu detalii aurite.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

17 December 2015