Cea mai înaltă clădire din Bucureşti a trecut deja de prima etapă de construcţie - s-a finalizat primul nivel, acum se munceşte la al doilea. Construcţia va fi cilindrică, o formă neconvenţională pentru clădirile de birouri. Dar şi mai interesantă este alegerea locului de construcţie: Pipera, cartierul care trebuia să devină în polul business al Bucureştiului, dar care s-a transformat într-un proiect fantomă odată cu venirea crizei.

Sky TowerCea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti va avea o înălţime de 137 m, 36 de etaje şi se va numi Sky Tower. Acolo urmează să se mute sediul băncii Raiffeisen, căci întregul proiect este rulat prin compania Raiffeisen Evolution. Aceasta a ales să ridice clădirea-record în apropierea intersecţiei dintre strada Barbu Văcărescu şi şoseaua Pipera. O zonă de care mai toată lumea a fugit în această perioadă. Totuşi, reprezentanţii companiei au gândit atent planul de dezvoltare şi s-au poziţionat lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu, un avantaj pentru atragerea de viitori chiriaşi. De asemenea, Sky Tower se află în mijlocul unei zone în care există deja mai multe clădiri de birouri importante, precum Oracle Tower, Nusco Tower, Lakeview sau Floreasca Business Park.

Cea mai înaltă clădire din Bucureşti se va finaliza cel târziu în 2013

Finalizarea construcţiei urmează să aibă loc în perioada 2012-2013. Antreprenorul general al clădirii este firma austriacă Strabag, iar lângă turnul de birouri ar urma să fie realizat şi un mall. În 2008 întregul complex, format din mall şi turnul de birouri, era estimat la un cost de 250 de milioane euro.

În prezent cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti este turnul Tower Center International din apropierea Pieţei Victoriei, în care ar trebui să fie sediul Alpha Bank, dar care nu este ocupată din cauza mai multor litigii între acţionari.

CITEŞTE ŞI: Top 10 - Cei mai impresionanţi zgârie-nori din lume


14 September 2011