Principalul furnizor de apă caldă din București anunță începerea lucrărilor de reparații la conductele aferente rețelei primare de alimentare cu energie termică. Reprezentanții RADET spun că, din totalul de 90 de milioane de euro necesari reparațiilor la rețeaua primară, aproximativ nouă milioane de euro au fost alocati pentru reparațiile din acest an.

39780-tevi_apa_calda.jpgÎn perioada martie - octombrie 2016, pentru pregătirea în bune condiții a sezonului viitor de furnizare a căldurii, regia autonomă trebuie să efectueze un număr de 127 de lucrări de reparații la conductele aferente rețelei primare de alimentare cu energie termică.

„Aceste lucrări sunt absolut necesare pentru a menține condițiile de continuitate a furnizării căldurii măcar la aceiași parametri de anul trecut. Reparațiile sunt vitale pentru funcționarea sistemului de termoficare, având în vedere vechimea acestuia”, declară Valentin Vițalariu, Director General al RADET.

Costul total pentru menținerea sistemului în actualele condiții este de 90 de milioane de euro din care, în acest an pot fi folosite doar 9 milioane. Zonele majore vizate sunt Fundeni și Pantelimon.

„Vorbim de zone dezavantajate prin poziționarea acestora în cadrul rețelei de termoficare. În cazul în care nu am interveni, ar fi necesară o alimentare de la distanțe cuprinse între 10 și 12 kilometri, ceea ce ar avea un impact direct asupra presiunii și calității serviciului prestat. Sunt situații cu care ne-am confruntat anul trecut și pe care vrem să le evităm în sezonul care urmează. Vrem să îmbunătățim confortul locuitorilor din aceste zone”, mai spune Directorul General RADET.

Intervențiile sunt programate astfel încât impactul asupra consumatorului final să fie minim. „În acest sens, între 800 și 1.000 de angajați RADET vor fi mobilizați în această perioadă pentru a asigura eficiența acestor intervenții, a căror durată medie va fi de 24 de ore”, precizează reprezentantului principalului furnizor de apă caldă din București.  

Locuitorii zonelor afectate vor fi anunțați înainte de începerea lucrărilor de reparații prin afișarea de anunțuri în imobilele la care locuiesc. Bucureștenii pot consulta informațiile și pe site-ul radet.ro, unde, la secțiunea “Opriri furnizare agent termic”, sunt anunțate în timp real opririle în furnizarea apei calde și a agentului termic pentru încălzire.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

24 martie 2016