Fără doar şi poate, atracţia târgul Imobiliar Project Expo au fost discounturile şi ofertele speciale. Reducerile au depăşit în unele cazuri şi 10.000 euro. În ce priveşte numărul vizitatorilor, bucureştenii nu s-au mai îngrămădit ca în alţi ani din prima zi de târg. Au venit, în general, cei interesaţi cu adevărat de achiziţia unei locuinţe.

14955-151262-project1.jpgÎn cartierul Atlantic Residence, un apartament în vilă a putut fi achiziţionat la târgul de la Sala Palatului cu un discount de 10.000 euro. Cartierul compus din 15 vile se construieşte la 1,5 km de Bucureşti pe şoseaua Alexandria spre Bragadiru. Case la preţ de apartament s-au putut cumpăra în cadrul ansamblului Solaris Parc din Frumuşani. Doar pentru trei zile, Vila Bianca a costat 85.000 euro. Casa are grădină proprie, un living cu terasă la parter şi două dormitoare mari la etaj. Suprafaţa construită a vilei este de 115 mp, iar terenul măsoară 180 mp.

„Preţurile sunt bune. Am venit pentru ofertele speciale. Sunt târgurile imobiliare o oportunitate? Ar trebui să fie. Acesta are ceva oferte interesante. Ce v-a atras? Vila la 85.000 euro, trebuie însă să mai aprofundez oferta, să dau o fugă până acolo.", spune Marius Berariu, unul dintre vizitatori. „Cum vi se pare târgul? Ofertele sunt cam aceleaşi. Variază foarte puţin. Sunt şi oferte promoţionale bune, dar e greu să te decizi în trei zile.", ne-a declarat Paul Teodorescu.

Un alt complex rezidenţial unde am putut găsi oferte speciale este Red House 2, situat în Prelungirea Ghencea unde preţurile locuinţelor variază între 34.000-85.000 euro, în cazul unui duplex. În cele trei zile de târg imobiliar, o garsonieră în acest complex a putut fi cumpărată cu 27.000 euro.

„All inclusive" cu discount

În cadrul târgului de discounturi Project Expo, echipa Maple Place a pregătit un discount de 7000 euro din preţul standard al casei pentru toţi cei care vor vizita standul şi care vor încheia un antecontract de vânzare-cumpărare până la sfârşitul lunii noiembrie. Iar ca bonus s-au oferit perdele şi draperii pentru întreaga casă, clientul alegându-şi doar modelul.

Oferta în premieră lângă Bucureşti

Project Expo a adus şi oferte în premieră, complexul rezidenţial Aleea Verde situat în Afumaţi, lângă pădure. Primele case ale cartierului au fost construite în această vară şi sunt de tip „low energy", adică sunt axate pe încălzire pasivă şi limitare de consum de energie. Locuinţele sunt poziţionate astfel încât locatarii să beneficieze de lumina naturală cât mai multe ore pe zi, indiferent de sezon. În plus, lumina naturală este completată cu „Power led-uri" care luminează casele cu un consum de 80% mai mic decât un bec halogen. Complexul oferă două tipuri de locuinţe: cele individuale cu o suprafaţă de 245 mp construiţi la 134.750 euro, cu TVA şi locuinţe tip duplex, fiecare dintre acestea având o suprafaţă de 95 mp construiţi. La cheie, o astfel de proprietate costă 78.850 euro, iar semifinisată 57.000 euro. Cei care s-au decis să cumpere în cadrul Târgului Imobiliar Project Expo vor primi gratuit grădina de 300 mp, evaluată la 15.000 euro.

Oferte la mare şi la munte

Ofertele din cadrul târgului nu s-au redus doar la locuinţe din Bucureşti şi din jurul acestuia. Astfel, cei interesaţi de o casă la munte au vizitat standul dezvoltatorului complexului Stupinii Noi, din Braşov, unde sunt disponibile vile de mai multe tipuri. Preţurile pornesc de la 800 euro/mp construit şi variază în funcţie de finisaje. Pentru o vilă de 150 mp construiţi, dezvoltatorul cere 149.000 euro, iar pentru una de 215 mp 210.000 euro.

Pe plaja de la Corbu au mai rămas doar 20% dintre cele aproximativ 400 loturi de case puse în vânzare în cadrul complexului Plaja Corbu Residence. Terenurile pot fi cumpărate printr-un sistem de rate ­direct la dezvoltator, fără dovezi de venit din partea cumpărătorului, fără dobândă şi fără comision. Un lot de 500 mp costă între 6.000-8.500 euro, în funcţie de aşezarea acestuia.


Sursa

10 November 2010