Antalya este cel mai mare oraş de pe coasta mediteraneană şi o staţiune deschisă pe tot parcursul anului. Oferă peste 200 km de plaje, golfuleţe, văi, peşteri, păduri, cascade, toate aşteptând să fie descoperite. Antalya este, de asemenea, unul dintre acele rare locuri în lume unde, în aceeaşi zi poţi să faci schi dimineaţa şi să te bucuri de soare pe plajă, după amiaza.

sursa foto:: jen512.wordpress.comPortul este plin de iahturi şi aici ai parte de golfuri şi plaje încă neatinse. Hotelurile din Antalya sunt adevărate paradisuri, construite astfel încât să te răsfeţi fără să-ţi lipsească nimic. Grădini întinse cu flori colorate şi gazon simetric, pini de un verde crud şi palmieri înalţi împrejmuiesc piscinele vaste. Te relaxezi la tenis, în centre de spa, discoteci sau chiar la un film la cinema.
"Faţă de anul trecut, remarc o creştere a vânzărilor cu aproximativ 20%, cererea este influenţată, de exemplu, şi de gratuitatea la taxele de aeroport. Astfel, pentru plecările din 10 şi 17 iulie, din Bucureşti, Timişoara şi Cluj turiştii nu plătesc taxele de aeroport, iar cei care sunt din Braşov, Ploieşti, Piteşti, Craiova beneficiază de transfer gratuit la aeroport şi de la aeroport. La un hotel de cinci stele din Alanya - Antalya, tariful este de 594 euro/pers. pentru transport cu avionul din Bucureşti şi 7 nopţi cazare cu all inclusive plus" susţine Cristina Molfea, manager departament extern Christian Tour.

"În acest an, pe piaţa charterelor din România s-au produs schimbări importante, românii nu mai arată interes pentru anumite destinaţii cu potenţial turistic cum ar fi Tunisia şi Egipt. Touroperatorii specializaţi pe aceste destinaţii probabil că abia vor reuşi să mai aibă un zbor charter pe săptămână şi nici acela nu ştim dacă va fi plin. În piaţa charterelor a rămas doar Turcia şi Grecia, destinaţii situate pe primele locuri din punct de vedere al vânzărilor, urmate de Spania, cu o pondere mai mică" afirmă Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

"Preţurile pentru Antalya s-au menţinut la nivelul anului trecut sau sunt mai mici cu 5-10% la unele hoteluri. Anul acesta agenţia Prestige Tours împlineşte 20 de ani de la înfiinţare, prin urmare le oferim turiştilor discounturi aniversare cuprinse între 5 şi 30%, în funcţie de destinaţie, de perioadă, de hotel. Acordăm şi excursii gratuite în destinaţiile de vacanţă alese sau vouchere în valoare de 30 Euro/pers. pe care le pot folosi la spa sau la restaurant" ne-a declarat Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.  Dintre excursiile opţionale, turiştii pot alege turul cultural al Antalyei. Această excursie cuprinde vizitarea centrului istoric al Antalyei, poarta închinată Împăratului Roman Hadrian, cascada Duden, muzeul de istorie, cea mai veche moschee şi Kaleici (portul vechi al Antalyei). Este o excursie completă, bogată în istorie, religie şi cultură.

"Pentru iubitorii de natură, recomand plimbare cu jeep-urile pe cărări de munte şerpuite în Munţii Taurus, cu popasuri în sate, cu masa la o pescărie în varful muntelui şi baie în apele unor râuri răcoroase de munte. Opţional, pot conduce jeep-urile şi turiştii posesori de carnet de conducere, pe traseul ales de ghizi" spune Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours. Din Kemer, turiştii pot face o croazieră în apele cristaline ale Mediteranei, prin golfuleţele de la poalele Muntilor Taurus, pe un traseu care va include, opţional, şi vizita oraşului Phaselis. Vaporaşul ancorează în trei golfuri, special alese pentru frumuseţea şi liniştea lor. Adesea, delfinii înoată pe lângă vaporaş.
Pentru distracţie, cea mai bună alegere este seara turcească, la un restaurant care oferă atât mâncăruri tradiţionale turceşti, cât şi dansuri. Nu lipsesc dansatori de muzică populară turcească din toate colţurile tarii şi misterioşii dansatori mevlevi. Dansatoarele din buric dau o notă de exotism serii.
"Până la 31 martie ne-am confruntat cu un aflux de înscrieri masive pentru că turiştii doreau să beneficieze de reducerile early booking de 20-30%. În aprilie şi la început de mai vânzările au mai scăzut, însă, în momentul de faţă înscrierile sunt constante. În 2009 Grecia era pe primul loc, însă anul acesta Turcia ocupă acest loc din punct de vedere al vânzărilor, urmată de Grecia şi de Spania. Din ceea ce am observat, românii îşi bugetează vacanţa încă din agenţie, preferă pachetele cu all inclusive în Antalya şi renunţă la unele excursii opţionale, mai ales dacă au mai fost în această destinaţie. Remarc o educare a pieţei de turişti" susţine Adriana Goicea, manager Cocktail Holidays.

Kemer, Hotel MR. Crane 3*

  • de la 380 euro/pers.;
  • transport cu avionul, transferuri;
  • 7 nopţi cazare cu all inclusive;
  • asistenţă turistică;

Detalii pe www.cocktailholidays.ro

Kemer, Hotel Viking Nona 4*

  • de la 469 euro/pers.;
  • transport cu avionul, transferuri;
  • 7 nopţi cazare cu all inclusive;
  • asistenţă turistică;

 Detalii pe www.prestige.ro

Belek, Hotel Belek Beach Resort 5*

  • de la 559 euro/pers.;
  • transport cu avionul transferuri;
  • 7 nopţi cazare cu ultra all inclusive;
  • asistenţă turistică;

Detalii pe www.christiantour.ro

 



18 June 2010