Dezvoltatorii portughezi de imobiliare de la Sonae Sierra au reintrat in proiectul ParkLake Plaza alaturi de firma irlandeza Caelum Development.

26824-s1.jpgCele doua companii au incheiat un acord de tip joint-venture prin care vor investi 185 milioane de euro in constructia centrului comercial din cartierul Titan.

"In prezent, in cadrul joint venture-ului se lucreaza la optimizarea design-ului, se negociaza contracte de inchiriere cu alte marci si se urmareste gasirea solutiilor financiare potrivite, care, impreuna, vor determina data exacta a inceperii constructiei", se arata intr-un comunicat al celor doi parteneri, citat de Mediafax.

Proiectul a fost anuntat in urma cu cinci ani de catre Caelum Development care estima, la acea data, o investitie de circa 500 milioane de euro pentru o suprafata de 110.000 de metri patrati. In 2008, Sonae Sierra s-a asociat cu Caelum pentru dezvoltarea proiectului, insa in cele din urma a iesit din parteneriat.

ParkLake Plaza este amplasat pe bulevardul Liviu Rebreanu, langa Parcul Titan, din sectorul 3, pe un teren de 8,2 hectare, achizitionat de dezvoltator in 2006.

In urma cu aproximativ un an, Caelum anunta ca a inceput lucrarile de constructie la centrul comercial, care insa a fost ajustat din punct de vedere al suprafetei pana la 67.000 metri patrati, investitie de 250 de milioane de euro.

Alti dezvoltatori imobiliari care au reluat investitiile

Un alt dezvoltator imobiliar care a anuntat, recent, ca va continua investitiile pe piata locala este grupul austriac Immofinanz.

Reprezentantii grupului au anuntat intentioneaza sa demareze doua proiecte rezidentiale noi in Romania si sa le adapteze pe cele in executie la conditiile acuale ale pietei. Immofinanz detine active imobiliare de peste un miliard de euro in Romania.

 

Sursa

17 October 2012