Dupa o perioada de scadere puternica, piata de real estate din Romania se pregateste de o revenire pe un trend ascendent. Pentru ca acest lucru sa se intample, este nevoie ca bancile sa reia creditarea sectorului, iar autoritatile sa se implice mai mult in atragerea investitorilor, au subliniat invitatii emisiunii LEGILE AFACERILOR, din 8 octombrie 2009.

Piata imobiliara poate intra pe un trend ascendentSuntem deja la un nivel foarte scazut si piata nu poate merge decat in sus. Observ la clientii nostri dorinta de a continua anumite proiecte, dar este nevoie de sprijin si din partea bancilor si din partea autoritatilor.

 Reluarea creditarii este principalul balon de oxigen pentru orice proiect imobiliar, a declarat Ciprian Glodeanu, senior associate si coordonator al Departamentului de real estate si infrastructura in cadrul Wolf Theiss.

Avocatii specializati pe real estate s-au adaptat destul de repede noilor realitati ale pietei imobiliare si cauta, alaturi de clienti, solutii pentru a depasi perioada dificila. Acum ne concentram sa acordam asistenta clientilor in restructurarea proiectelor imobiliare. Se restructureaza liniile de finantare, conditiile de realizare a lucrarilor, pentru a finaliza proiectele incepute deja, spune Cornel Tabarta, managing partner Tempora.
In opinia sa, in 2010 vor continua negocierile intre banci si dezvoltatori, pentru a se ajunge la un numitor comun.

Ciprian Glodeanu nu vede eforturi prea mari din partea autoritatilor locale, in sensul promovarii proiectelor de infrastructura. Prezent recent la Expo Real, unul dintre cele mai mari targuri imobiliare din Europa, reprezentantul Wolf Theiss a remarcat participarea la eveniment a autoritatilor locale din Germania, Anglia, Austria sau Cehia, dar nu si a celor din Romania.

Emisiunea LEGILE AFACERILOR, difuzata la The Money Channel, s-a impus in mediul business ca fiind o productie de referinta dedicata atat pietei avocaturii si consultantei, cat si analizarii marilor proiecte si tranzactii consiliate de avocati.
Este un proiect al agentiei de publicitate lionhouse, realizat in parteneriat cu The Money Channel. Emisiunea este moderata de Andrei Cristea, directorul Revistei Romane de Consultanta si al agentiei lionhouse.
LEGILE AFACERILOR poate fi vizionata in direct, in fiecare joi, de la ora 18.00 si in reluare, sambata si duminica, la aceeasi ora.

Lionhouse este o agentie de publicitate full-service care ofera servicii de comunicare si marketing dedicate societatilor de consultanta juridica si de management. Agentia a dezvoltat doua intrumente de law marketing proprii: Revista Romana de Consultanta si emisiunea Legile Afacerilor.

16 October 2009