Regata Imobiliară este un pas înainte şi, totodată, o oportunitate care nu trebuie ratată sub nicio formă de dezvoltatori, crede Dan A. Negulescu, preşedintele Asociaţiei Profesionale a Agenţilor Imobiliari din România, care va fi prezentă în perioada 5-8 august la Mamaia, langa hotelul Rex.

Dan. A. Negulescu a precizat că Asociaţia pe care o conduce vine la Regata Imobiliară ca să arate clienţilor săi diferenţa între reprezentare şi intermediere.

1. Cum apreciaţi organizarea târgului Regata Imobiliară?

În primul rând, fiind primul târg de asemenea fel, de asemenea dezvoltare, considerăm că este un mare pas înainte organizarea şi vreau să felicit Imopedia pentru organizarea acestui eveniment, care îmbină mai multe ramuri. Pe noi ne interesează ramura imobiliară şi considerăm că este o foarte bună oportunitate pentru asociaţia noastră să fie prezentă la acest târg.

2. Cât de important este pentru un dezvoltator să participe la un târg imobiliar în această perioadă?

Pentru dezvoltatori este, într-adevăr, foarte important. Pentru agenţii imobiliari - mai puţin important.

Însă... vreau să explic acest lucru. După cum ştim, dezvoltatorii, în principiu, doresc să-şi vândă proprietăţile pe care le au în portofoliu şi apelează destul de rar la agenţii imobiliari. De aceea, participarea unei agenţii imobiliare care nu are oferte cu reprezentare în portofoliu este mai puţin folositoare.

Asociaţia noastră a decis să participe la acest târg tocmai pentru a arăta diferenţa între un agent imobiliar care reprezintă interesele vânzătorului său, deci are un contract de reprezentare, faţă de un agent imobiliar care are doar un contract de intermediere şi atunci vă daţi seama că nu poţi promova un astfel de târg dacă nu ai un contract foarte clar cu proprietarul.

Deci noi suntem acolo pentru că vrem să le arătăm clienţilor noştri şi colegilor noştri agenţi din piaţă diferenţa între reprezentare şi intermediere şi atunci am ales, normal, să fim prezenţi printre dezvoltatorii care-şi prezintă proprietăţile.

3. Este o perioadă mai critică pentru piaţa imobiliară din România. Totuşi dezvoltatorii participă la aceste târguri. De ce o fac? De ce credeţi că este bine să vină la târgurile imobiliare?

Rolul dezvoltatorilor este să construiască proprietăţi şi să le vândă. Şi atunci folosesc orice fel de prilej care li se oferă pentru a încerca promovarea şi vânzarea proprietăţilor. Deci participă la toate târgurile, participă la toate evenimentele în vederea obţinerii profitului. Şi a vânzărilor mult dorite.

4. Ce avantaj aduce un târg imobiliar unui vizitator?

Vizitatorul are la dispoziţie mai multe oferte puse într-un singur loc. De cele mai multe ori are la dispoziţie personal calificat pentru a discuta despre preţuri, despre condiţiile de plată, despre calităţile proprietăţilor oferite, faţă de modul normal în care cumperi o proprietate.

Un târg imobiliar îţi dă mai multe informaţii într-un singur loc.

5. Cum apreciaţi Regata Imobiliară pe partea ei de distracţie? Concursul de yachting, expoziţia de maşini... Vi se pare o idee bună?

Da, este binevenită diversificarea servicilor şi... poate nu-i bine spus serviciilor... atracţiilor furnizate de Regata Imobiliară, pentru că sunt sigur că vor veni mai mulţi vizitatori faţă de un simplu târg imobiliar.

6. De ce credeţi asta?

E mare, e soare, e frumos. Ai la dispoziţie şi distracţie, ai la dispoziţie şi business şi, în principiu, e ceva interesant, fiind pentru prima dată un astfel de eveniment. Deci eu aş merge.



4 August 2010