Ierusalimul te îmbie să descoperi locurile pe unde a trecut Iisus Hristos, iar Tel Aviv debordează de energie, are bulevarde pline de viaţă şi cluburi petrecăreţe. Ai toate motivele să îţi doreşti o vacanţă aici.

19955-img_2836.jpgFie că îl vizitezi ca un creştin, ca un evreu sau ca un musulman, există locuri sacre pentru toate cele trei credinţe în interiorul zidurilor Ierusalimului. Oraşul vechi este ideal pentru orice turist. Cu aleile şi străduţele sale înguste, reconstituie ambianţa antică, fiind separat în patru cartiere diferite: cartierul creştin, cartierul armean, cartierul evreiesc şi cartierul musulman. Aici vei găsi Zidul Plângerii, uneori numit Zidul de Vest. Acest loc de rugăciune reuneşte ruinele celui de-al doilea Templu biblic. Bărbaţii şi femeile trebuie să se supună regulilor locului şi să se roage în camere separate.

„Nu rata Via Dolorosa, celebra Vale a Plângerii sau Calea Crucii! Porneşti de la Poarta Leului în Oraşul vechi şi apoi urmezi calea străbătută de Iisus atunci când şi-a purtat crucea. Via Dolorosa se termină la Biserica Sfântului Mormânt, un alt loc care merită vizitat. Acesta este altarul construit peste locul unde Iisus a fost crucificat. În itinerariu este inclus şi Muntele Măslinilor, Valea Kidron, Grădina Mormântului, Grădina Ghetsimani, camera unde a avut loc Cina cea de Taină şi Dealul Golgota" spune Cristian Pandel, manager Christian Tour.

În satul Cana domină biserica unde a avut loc prima minune a Domnului - transformarea apei în vin în timpul unei nunţi. Franciscan Wedding Church din Cana este o capelă pe a cărei faţadă sunt chipuri de îngeri şi este flancată de două clopotniţe. La etaj vei descoperi o capelă cu un dom simplu, iar în partea inferioară se află un mic muzeu cu artefacte, printre care o presă de vin şi unul dintre cele şase borcane folosite pentru miracol. Magazinul local din Cana vinde vin de nuntă şi numeroase suveniruri.

Liftul timpului oferă turiştilor o experienţă multimedia şi îi ajută să înveţe istoria Ierusalimului. Are trei ecrane mari pentru o aventură de neuitat şi locuri pentru vizitatorii cu probleme de sănătate.

„Un punct de atracţie pentru familiile cu copii este Tisch Family Zoological Gardens. Grădina zoologică este amplasată într-o frumoasă vale şi are două secţiuni principale. O secţiune arăta specii de animale pe cale de dispariţie din întreaga lume şi cea de-a doua este cu animale, care sunt amintite şi în Biblie. Există un tren care vă poartă dintr-o parte în alta a grădinii zoologice şi două magazine de cadouri aici" explică Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Tel Aviv este unul dintre oraşele unde tot timpul se întâmplă ceva şi nici vorbă de plictiseală. Oferă de la o viaţă de noapte exotică până la delicatese culinare care îţi lasă gura apă. Distracţia începe la 12 noaptea, iar muzica disco este la loc de cinste. Şi asta nu e tot. Ţi-ai fi imaginat că într-o ţară sfântă există şi localuri pentru gay? Mai mult, Tel Aviv găzduieşte şi parade gay din ţări din Orientul Mijlociu.

„În afară de cluburile de noapte, poţi alege şi plimbarea pe Esplanada Samuel Herbert şi pe strada Dizengoff - suprapopulată sâmbăta, când rulează filme. Cafenele sunt situate chiar pe trotuare, aşa că te poţi bucura de filme în compania unei îngheţate sau a unei cafele. Mai presus de toate, Tel Aviv este un oraş pentru plajă. O întindere largă de nisip fin atrage locuitorii oraşului cu spaţiu pentru relaxare în fiecare weekend. Faleza oferă o privelişte magnifică şi se întinde de la portul zonei de agrement din nordul Tel Avivului până în cartierul vechi Jaffa - un oraş-port istoric, ideal pentru a lua masa şi a petrece timpul liber" conchide Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

AFLĂ ŞI



Oferte agenţii

- În curând, la agenţia Christian Tour, 35, vei găsi pachetele Senior Voyage pentru Israel. Tarifele sunt de la 295 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune la hotel de patru stele, apă şi vin la masă, asistenţă turistică.

- Israel - Pelerinaj în Ţara Sfântă - de la 325 Euro/pers., transport cu avionul, 4 sau 6 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 3*; 4 sau 6 cine la restaurantele hotelurilor; transport cu autocarul pe perioada sejurului, ghid local. Detalii pe www.besttourism.ro



23 July 2011