Parcul de retail Monalisa Business Park, ce urma să se construiască în apropierea Aeroportului „Henri Coan­dă", anunţat a fi gata în vara anului curent, a intrat în impas. Firma Monalisa Business Park a luat credit de la Mar­fin Bank şi apoi a intrat în insolvenţă, susţinând, la finele anului trecut, că are datorii de circa 13 milioane de lei şi dis­ponibil bănesc de doar 800.000 de lei, adică prea puţin pentru a plăti datoriile presante.

16223-monalisa_business_park2.jpgAcest proiect promitea, printre altele, două imobile de birouri de clasă A şi un hotel de patru stele. Terenul de lângă DN1 pe care ar fi urmat să fie ridicate imobilele de 10 etaje are aproape două hectare.

Administratorul judiciar RVA Insolvency a anunţat în urmă cu câteva zile că nu a primit încă documentele de la fir­ma debitoare, astfel că „se află în imposibilitate de a preciza cu exactitate cauzele intrării în insolvenţă". Asta pentru că do­cumentele ar fi fost ridicate de Direcţia de Investigare a In­fracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, conform unui raport al RVA.

La intrarea în insolvenţă, administratorul firmei a fost li­ba­nezul Mokdad Bilal. Acesta a făcut anul trecut mai multe schim­buri de părţi sociale şi de funcţii de administrator în diverse firme cu Hassan Awdi, cercetat anul trecut de pro­curori pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare. De cele mai multe ori, Hassan Awdi sau fratele acestuia, Mehdi Awdi, lăsau gestiunea firmelor în seama lui Mokdad.

Libanezul Mokdad Bilal şi-a arătat însă intenţia de reorganizare a firmei, declarând în raport, pe proprie răspundere, că firma nu a mai fost în insolvenţă în ultimii cinci ani (con­di­ţie necesară pentru a beneficia de protecţia insolvenţei).

Activele firmei sunt terenul intravilan de 17.500 mp destinat parcului de retail, pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, şi construcţii pe 250 mp din această suprafaţă. În prezent, conform raportului administratorului judiciar, firma nu mai dispune de lichidităţi. Dar, cu aprobarea băncii creditoare Marfin, ono­rariul lunar al administratorului merge înainte, fiind fixat la 2.000 de lei lunar plus onorarii de succes, ca procentaj din vânzările de active.


Sursa

31 January 2011