Târgul Domus Expo Imobiliare ce s-a desfăşurat în perioada 5-7 noiembrie 2010 la World Trade Plaza, Hotel Pullman din Bucureşti, a prezentat celor interesaţi de cumpărarea unei locuinţe apartamente şi case finalizate în Bucureşti şi împrejurimi, dar şi conceptul ALL INCLUSIVE - locuinţe livrate la cheie, mobilate şi utilate în funcţie de preferinţele fiecăruia.

14954-151260-oferte1.jpgEvenimentul a reunit peste 25 de proiecte imobiliare situate în Bucureşti şi împrejurimi. Discounturile practicate de dezvoltatorii imobiliari pe perioada târgului au variat între 4.000 euro şi 15.000 euro, în funcţie de modalitatea de plată aleasă de cumpărător şi de poziţia apartamentului în cadrul ansamblului. Dezvoltatorii au propus clienţilor multe alte beneficii şi oferte: mobilarea şi utilarea gratuită a bucătăriei sau a livingului, sau conceptul ALL INCLUSIVE.

Deşi numărul vizitatorilor a fost cu mult mai redus decât cel înregistrat la ediţia precedentă a Domus Expo din februarie, este de remarcat că au trecut pragul târgului cei cu adevărat interesaţi de achiziţia unei locuinţe. Un stand interesant a avut România Liberă care a pus la dispoziţie documentare şi sfaturi experte privind construcţia şi amenajarea locuinţelor prin reviste şi suplimente de specialitate: Casa Mea, Planul Casei, Domus, Căminul, DOMUS UTIL, IMOBILIARE, precum şi o tombolă cu numeroase premii cu obiecte pentru casă.

Ofertele

American Construction Tehnologies (ACT CASA) a prezentat cele mai ieftine locuinţe, cu preţuri de la 40 000 euro + TVA 5 %, având o suprafaţă de 115 mp construiţi. Locuinţele prefabricate sunt construite pe terenul clientului, pe structură metalică, şi se livrează la cheie. Casele au suprafeţe cuprinse între 115 mp şi 208 mp. „Casele din oţel sunt fabricate în Statele Unite, existând o experienţă de 26 de ani în domeniu, însă concepute pentru a se conforma normelor locale. Propunem case mici, cum este oferta specială pentru modelul Express (parter), având 96 mp utili, la un preţ de 42.000 euro, inclusiv TVA, dar şi reşedinţe impunătoare, cum este modelul CE 025, având 176 mp utili, la preţul de 104.000 euro + TVA. Predarea se face la cheie cu finisaje şi amenajări incluse în preţ.", ne-a spus Bogdan Petrache, director la ACT Casa.

Un apartament de două camere situat în cadrul proiectului Metropolitan Residence a putut fi achiziţionat cu o reducere de 10 000 euro din preţul de listă de 65 000 euro + TVA. Cu 38 500 euro + TVA se putea cumpăra un apartament de două camere în cadrul Ansamblului Confort City, pe Splaiul Unirii. Aceste apartamente la preţuri speciale au suprafaţa de 52 mp.

Un apartament de două camere în cadrul proiectului Avangarde Rezidential, situat în Prelungirea Ghencea, putea fi achiziţionat pe perioada târgului cu o reducere de 7 000 euro + TVA din preţul de listă de 57 000 euro + TVA.

Discounturi semnificative au fost oferite şi de KTIK Development, dezvoltatorul ansamblului Privighetori Băneasa. Pentru un apartament de două camere de 74,5 mp, situat la parter, discountul a fost de 14 000 euro + TVA din preţul de listă de 89 000 de euro + TVA.

Locuinţele din cadrul ansam­blu­lui Liziera au putut fi achizi­ţionate pe perioada târgului cu un discount de 20%, cu 950 euro + TVA pe mp, în loc de 1200 euro + TVA pe mp preţ de listă.

Maple Place, ansamblu de vile situat în Baloteşti, a pregătit un discount de 7.000 euro din preţul standard al casei care vor încheia un antecontract de vânzare cumpărare până la sfârşitul lunii noiembrie. În acest preţ, clienţii beneficiau de oferta Maple Place ALL Inclusive: o locuinţă complet finisată, bucătăria utilată, mobilier făcut la comandă, două locuri de parcare, grădină amenajată.

O ofertă interesantă a prezentat ENERGI-CO pentru cartierul rezidenţial „Dolce Vita" din Giuleşti, compus din 110 unităţi locative, majoritatea vile. Preţurile sunt, de exemplu, de 119.000 euro + TVA pentru vila „MI", având suprafaţa de 138 mp şi teren total 170 mp sau 39.000 euro + TVA pentru garsonieră în locuinţă tip „FA" având suprafaţa construită de 61,6 mp şi teren total de 22 mp. „Imobilele ofertate sunt din categoria eficiente energetic, beneficiind de o dublă izolaţie, iar apartamentele ofertate se încadrează în condiţiile conforme legislaţiei actuale pentru TVA de 5%.", ne-a spus Loredana Popa de la ENERGI-CO HOLDING.

Tranzacţii reuşite

Pe perioada târgului a fost semnat un antecontract pentru cumpărarea unui apartament de două camere în valoare de 99.000 euro în cadrul ansambului Vitan Residence, potrivit reprezentanţilor RPF DEVELOPMENT, dezvoltatorul ansamblului.

De asemenea, a fost făcută şi o rezervare pentru un apartament de patru camere în valoare de 200.000 euro în cadrul ansamblului Parcul Privighetorilor dezvoltat de CORDIA RESIDENCE. Pe parcursul celor trei zile de expoziţie, au fost stabilite mai multe vizionări ale locuinţelor prezente în târg pentru perioada următoare, fiind luate şi contacte ale potenţialilor clienţi.


Sursa

10 November 2010