Migrarea masivă către locuinţele cu grădină proprie, din împrejurimile Bucureştiului, a fost o tendinţă specifică perioadei de boom imobiliar. Moda a revenit însă, spun specialiştii, deoarece scăderile de preţ ale ultimilor ani au făcut din nou acest vis accesibil – terenurile s-au ieftinit considerabil, iar românii au învăţat că îşi pot ridica o casă cu banii obţinuţi din vânzarea unui apartament. Dezvoltatorii s-au adaptat rapid, astfel că numărul vilelor prezentate în cadrul evenimentelor de profil a crescut considerabil.

31765-casa_mica.jpgScăderile masive de preţ din ultimii ani au dus la apariţia conceptului de „casă, la preţ de apartament”: cu banii obţinuţi din vânzarea unui apartament în Capitală, se poate achiziţiona o casă la periferie. Studiile arată că mulţi români îşi doresc un cămin cu grădină, vis pe care criza imobiliară l-a făcut accesibil. O demonstrează oferta din cadrul Târgului Imobiliar Project Expo – numărul caselor prezentate îl depăşeşte pe cel al apartamentelor, potrivit organizatorilor.

„Comparativ cu alte ediţii, în toamna aceasta avem mult mai multe oferte de vile. Clienţii îşi doresc să se mute la casă, astfel că dezvoltatorii şi-au adaptat imediat oferta. În trecut, numărul de apartamente prezentate în cadrul târgului era mai mare decât cel al vilelor, însă acum este invers. Casele cu teren au preţuri ce se încadrează chiar şi în programul Prima Casă, unele costă 60.000 euro”, declară Adina Patilea, brand manager al Târgului Imobiliar Project Expo.

Toamna aduce reduceri de mii de euro

Clienţii interesaţi de achiziţia unei locuinţe în toamna aceasta sunt aşteptaţi la Project Expo cu reduceri de mii de euro, dar şi cu pachete promoţionale – motiv pentru care evenimentul de profil şi-a atras denumirea de „târgul discounturilor imobiliare”. Conform expozanţilor, preţurile sunt mai mici decât în urmă cu jumătate de an, însă ofertele speciale se menţin.

„Faţă de ediţia din martie a Project Expo, preţurile de catalog sunt mai mici cu 5-7%, la care se adaugă şi reducerile făcute clienţilor care contractează o locuinţă pe perioada târgului. În plus, am venit cu nişte oferte senzaţionale pentru cei care cumpără cu bani cash”, spune Giulio Angheloiu, preşedinte  Premier Service.

RECOMANDARE Avantajele crizei: proprietăţi de lux accesibile românilor din clasa medie

„Pentru majoritatea garsonierelor şi apartamentelor includem în preţ mobila de bucătările şi electrocasnicele. În plus, pentru plata cu bani cash oferim discounturi de până la 10%, în funcţie de suma achitată”, confirmă Dragoş Costache, director Apulum 94.

În unele cazuri, pachetele promoţionale includ chiar şi ... o cameră în plus. Astfel a apărut conceptul de „apartament cu două camere tip studio”, locuinţă în care se poate amenaja o cameră suplimentară, de dimensiuni reduse.

„Oferta-vedetă de la standul nostru este apartamentul cu două camere şi o mini-cameră ce poate avea multiple funcţionalităţi (zonă de luat masa, dormitor sau dressing), în funcţie de nevoile fiecărui client. Suprafaţa apartamentului este de 60 metri pătraţi utili, cu  terasă de 12 metri pătraţi, iar preţul porneşte de la 52.000 euro (cu TVA inclus). Cumpărătorii pot opta pentru rate la dezvoltator, iar în funcţie de avansul pe care îl dau, stabilim valoarea lunară achitată”, exemplifică Cristina Gârtan, consultant de vânzări în cadrul Adora Urban Village.

Pentru a beneficia de reducerile şi pachetele promoţionale, clienţii trebuie să stabilească un prim contact cu expozanţii în timpul celor trei zile de târg, atenţionează organizatorii. Târgul Imobiliar Project Expo se desfăşoară la Palatul Copiilor din Bucureşti, până pe 22 septembrie, iar intrarea este liberă. 

AFLĂ Cum îţi ridici casă în două săptămâni? Locuinţele cu structură metalică, perfecte pentru clienţii grăbiţi

 

20 septembrie 2013