Ofertele de vacanţă în străinătate sunt de multe ori mai atractive pentru turiştii români decât cele din ţară. Nu de puţine ori auzim că românii preferă să mearga la mare în Bulgaria spre exemplu, decât să se cazeze pe litoralul românesc.

sursa foto http://richardwillisuk.files.wordpress.comDe câţiva ani buni, vecinii bulgari i-au convins pe români că au ce să le ofere pentru a avea un sejur plăcut în condiţii foarte bune şi la preţuri mai mici ca acasă. Iar turiştii români au înteles asta repede. Şi uite aşa se duc banii noştri pe... marea lor!

"În Bulgaria este cam 30 de euro pe zi de persoană în hotel de 4 stele şi all inclusiv.
Merita să mergem la Mamaia? Eu spun că nu" scrie Valdo pe site-ul nostru.

"Foarte bine că există şi astfel de oferte...în felul acesta poate mai coboară preţurile şi în România" este de părere Angela. „La bulgari e super! Hotelierii români ar trebui să mearga să vadă de ce ne ducem acolo, de ce bulgarii nu vin la noi pentru că noi suntem calici" adaugă Mihail.

Dar să vedem concret cu ce ne atrag bulgarii la ei acasă în minivacanţa de 1 Mai.


Staţiunea Golden Sands

Hotel Perla 4*www.transilvaniatravel.com
de la 24 Euro/noapte/cameră cu vedere la mare


Staţiunea Albena

Hotel Dobrotitsa 3*www.besttourism.ro
de la 56 Euro/pers.,
2 nopţi cazare cu all inclusive

"Staţiunea Sfinţii Constantin şi Elena este unică prin combinaţia de mare, izvoare termale şi aer de munte, fiind situată într-un parc natural la nouă kilometri de Varna. Plaja excelentă şi serviciile de calitate la preţuri rezonabile recomandă această destinaţie pentru un concediu cu familia, dar şi pentru ieşirile cu prietenii în minivacanţe precum cea de 1 Mai. Obzor este o staţiune recomandată pentru cei care caută liniştea şi o atmosferă boemă, gen 2 Mai. Intrarea lină în mare este unul dintre motivele pentru care familiile cu copii aleg această staţiune" susţine Marius Meruţă, coordonator PR Transilvania Travel.


Staţiunea Constantin si Elena

Grand Hotel Varna 5*www.transilvaniatravel.com
78 Euro/ pers.,
3 nopţi cazare cu all inclusive

Staţiunea Obzor

Club Hotel Miramar 4*www.transilvaniatravel.com
de la 128 Euro/pers.,
3 nopţi cazare cu all inclusive

Chiar dacă e mai scumpă decat Bulgaria, Grecia se numără în continuare printre destinaţiile preferate de români. Dacă până acum câţiva ani, turiştii noştri preferau zona continentală a Greciei, de ceva timp insulele au devenit tot mai atractive, Rodos, Santorini, Zakynthos, Corfu sau Creta sunt preferatele turiştilor.

Insula Creta

Hersonissos, Hotel Iro 3*  www.christiantour.ro

  • de la 149 Euro/pers.
  • transport cu avionul
  • 7 nopţi cazare cu mic dejun

Hotel Ormos 3* www.paralela45.ro

  • de la 266 Euro/pers.,
  • transport cu avionul, transferuri,
  • 7 nopi cazare cu mic dejun

"În Antalya, orice turist va fi impresionat de varietatea de ipostaze în care acest loc i se dezvăluie. Istorie şi cultură pe de-o parte, natură pe de altă parte. Este un loc de evadare pentru aceia care vor să se relaxeze într-o regiune scăldată de razele soarelui 300 de zile pe an, este locul ideal pentru înot şi activităţi sportive" susţine Roxana Cîmpeanu, senior sales manager Prestige Tours.

Statiunea Lara,Turcia
Hotel Kervansaray Kundu 5* www.prestigetours.ro

  • perioada 28 aprilie - 3 mai
  • de la 399 Euro/pers.,
  • transport cu avionul,
  • 5 nopţi cazare cu all inclusive


"În Kemer, plaja este presărată cu pietricele mari netede, apa mării este atât de pură şi transparentă, încât la adâncime mare există o bună vizibilitate. Plaja din Kemer se află la poalele munţilor Taurus, aşa că, oricând, bronzul poate fi înlocuit cu drumeţiile pe munte. Noaptea turcească dă savoare vacanţei. Turiştii se bucură de cele mai bune selecţii culinare din bucătăria turcească şi băuturi specifice locale în timp ce urmăresc spectacole tradiţionale folcorice cu muzică live şi faimoasele turcoaice dansatoare din buric" adaugă Roxana Cîmpeanu, senior sales manager Prestige Tours.

Statiunea Kemer, Turcia

Hotel Viking Nona 4* www.prestigetours.ro

Perioada 28 aprilie - 3 mai

  • de la 289 Euro/pers.
  • transport cu avionul
  • 5 nopţi cazare cu all inclusiveTurcia, Istanbul, Hotel Konak 4*
  • de la 240 Euro/pers.
  • 2 nopţi cazare cu mic dejun
  • transport cu avionul





16 April 2010