Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a cerut şefilor marilor instituţii financiare să uşureze accesul la credite pentru firme, mai ales cele mici, pentru a relansa activitatea economică şi a stimula crearea de locuri de muncă, potrivit Bloomberg.

sursa:www.britannica.comPotrivit Casei Albe, obiectivul întâlnirii între Obama şi bancheri a fost acela de a discuta despre revenirea economiei, creditele pentru firmele mici, îmbunătăţirea condiţiilor de acordare a împrumuturilor şi proiectele administraţiei Obama în legătură cu reforma financiară.

De curând Obama a criticat bancherii, acuzându-i pe unii dintre ei că primesc prime exorbitante, deşi companiile lor au fost salvate cu banii contribuabililor.
"Nu am candidat (la preşedinţie) ca să ajut o grămadă de bancheri de pe Wall Street", a declarat Barack Obama într-un interviu.

De asemenea, principalul consilier economic al lui Obama, Christina Romer, a declarat în aceeaşi zi că "plătim în continuare preţul pentru ceea ce s-a întâmplat pe Wall Street", referindu-se la practicile băncilor ce au stat parţial la baza crizei financiare.

 


 

15 December 2009