Mogoşoaia are toate avantajele pentru a fi o zonă rezidenţială deosebită pentru cei care vor să locuiască în afara Capitalei.  Situată aproape de Bucureşti, având peisaje superbe şi bucăţi de istorie ţinute vii până azi de cel mai bine păstrat palat brâncovenesc din ţară, Mogoşoaia nu se poate însă lăuda cu o piaţă imobiliară activă.

29637-palatul-mogosoaia.jpgVânzările în Mogoşoaia păstrează trendul pieţei imobiliare. Factorii care influenţează tranzacţiile imobiliare sunt aceiaşi ca si în celelalte zone. Totuşi, lipsa dezvoltatorilor imobiliari serioşi din această zonă face ca oferta de case să fie săracă, spun agenţii imobiliari.

În Mogoşoaia predomină ofertele de case. Românii nu renunţă la apartamentul din Bucureşti pentru o proprietate în afara Capitalei decât pentru o casă” spune Robert Sirbu, expert imobiliar în cadrul agenţiei imobiliare Private Broker.

Pentru ca o proprietate să fie atractivă în această perioadă, trebuie să aibă un preţ mediu ce variază între 700 şi 800 euro/mp construit. Astfel, imobilele căutate de clienţi sunt cele cu preţuri accesibile care costă până în 100.000 euro. În ce priveşte modalitatea de plată, cumpărătorii aleg creditele bancare, inclusive Prima Casă. Mai există şi o categorie de clienţi care au banii rezultaţi din vânzarea unui apartament în Bucureşti.

"Cumpărătorii sunt variaţi, persoane cu venituri peste medie, familii care doresc casă la curte, familii în vârstă care doresc linişte şi apropiere de Bucureşti, tineri sau familii la început care cumpără un apartament nou" declară Bogdan Bunea, broker agenția BrizaLand.

Piaţa terenurilor nu dă semne de revigorare

Faţă de anii de boom imobiliar, preţurile au scăzut la jumătate. Chiar şi aşa se găsesc cu greu clienţi care să fie interesaţi de achiziţia unui lot de teren.

Terenurile se vând greu. Un metru pătrat cu utilităţi şi drum asfaltat se vinde între 35 şi 70 euro, în funcţie de localizare, vecinătăţi, indicatorii urbanistici. Se caută terenurile cu infrastructură dezvoltată” susţine reprezentantul agenţiei imobiliare Private Broker.

Avantajele zonei:

  • Apropierea de Bucureşti
  • Accesul facil prin Bucureştii Noi
  •  Obiective turistice 
  •  Spații de agrement
  •  Mijloace de transport în comun
  • 10 -15 minute distanță de noile zone comerciale și de birouri din Băneasa 

Dezavantajele zonei:

  • Vecinătăţile nu sunt întotdeauna cele dorite, unele zone nu au utilităţi si drumuri decente
  • Lipsa unei oferte imobiliare variate
  • Lipsa podului de la Centură, cu toate că sensul giratoriu îşi face foarte bine treaba 

CITEȘTE ȘI: Autostrada Bucureşti – Ploieşti creşte interesul cumpărătorilor în Snagov

 

 

28 February 2013