Atunci când apare un copil, priorităţile familiei respective se schimbă. Iar Magda Vasiliu, prezentatoarea jurnalului de ştiri Focus, de la Prima TV, a simţit pe pielea sa acest lucru. Aşa se face că, dacă înainte de a afla că vor deveni părinţi, Magda şi soţul său nu se grăbeau să termine casa începută în afara Bucureştiului, în comuna Bragadiru, acum cei doi nu ştiu cum să facă să se mute mai repede la curte. Momentan, ei stau într-un bloc vechi din Drumul Taberei, în apartamentul bunicilor.

17128-magda-vasiliu.jpg„E un cartier pe care l-am preferat încă de când eram mică. Acolo locuia tatăl meu şi nu a existat sâmbătă, duminică să nu mă duc acolo şi e un cartier cu care sunt familiarizată de mică şi în care mă simt ok", povesteşte Magda.

În plus, acesta este cartierul în care s-a aflat şi prima sa locuinţă. „A fost o garsonieră, tot în Drumul Taberei, undeva la etajul opt şi am iubit căsuţa aceea. Era micuţă, cochetă, dar suficientă. Eram singură atunci, n-aveam nevoie de mai mult. Doi ani am locuit acolo. Şi apoi m-am mutat într-un apartament de două camere, evident, tot în Drumul Taberei, după care ne-am apucat să construim aici, la Bragadiru."

Prezentatoarea ştirilor de la Prima TV povesteşte că a ales această zonă din motive obiective. „Am ales Bragadiru pentru că e aproape şi de Drumul Taberei şi este o zonă foarte uşor accesibilă din Bucureşti, în sensul că nu este o ieşire foarte aglomerată. Nu stai în trafic cu orele ca să ieşi din Bucureşti pe şoseaua Alexandriei, deci practic mi s-a părut ok. Construcţia am început-o în 2008, însă între timp a apărut bebe, s-au mai schimbat priorităţile. Acum, tot din cauza lui bebe, trebuie să ne grăbim să ne mutăm. Pentru că are nevoie de camera lui, de curte. Şi atunci sperăm undeva prin toamnă, iarnă cel târziu să ne mutăm". Pentru că cel mic creşte văzând cu ochii, iar părinţii lui ştiu cât de important este pentru un copil să aibă o curte în care să se joace. „Eu am copilărit la casă. Am copilărit la casă, am locuit undeva lângă Dorobanţi, pe strada Ion Călin şi ştiu cât de bine e pentru un copil să aibă curte. Deci de asta mă străduiesc acum să-i ofer lui Vlad, băieţelului meu, curtea de care are nevoie. E mult mai bine decât la bloc. Ai o oarecare independenţă, nu stai să auzi ce face vecinul de sus, cum se ceartă vecinul de jos, ce face cel din stânga. E mult mai bine din punctul ăsta de vedere. Pe de altă parte, eşti uşor izolat. Aşa, dacă ajung acasă, ştiu eu, am nevoie de ceva, am uitat să cumpăr ceva, ştiu că mă pot duce oricând la doamna Mariana de deasupra, de exemplu, fără probleme. Dânsa de altfel are grijă şi de bebe. Deci e cu dus şi întors. Dar eu sper să fie ok totuşi la curte. Şi pentru căţeii noştri, şi pentru bebe şi chiar şi pentru noi", explică Magda Vasiliu.

Desigur, mutarea în afara Capitalei aduce cu sine şi câteva dezavantaje, dar prezentatoarea TV speră că problemele se vor rezolva în timp. „Deocamdată nu există canalizare, iar drumul este asfaltat parţial. Deci am o porţiune de asfalt foarte în regulă, după care am altă porţiune de vreo 300 de metri fără asfalt. Şi-ţi murdăreşti maşina, când ieşi din curte îţi murdăreşti pantofii, dar astea-s chestii care trec."

Magda Vasiliu a luat decizia de a se muta dintr-un bloc din Drumul Taberei într-o casă în Bragadiru în urmă cu aproximativ patru ani, când a şi făcut primul pas în acest sens. „Terenul a fost cumpărat în 2007. Suprafaţa e de 430 mp, parcă era undeva la 70 de euro metrul pătrat", îşi aminteşte vedeta.


Apoi, Magda şi soţul ei au ales un proiect şi au început să-şi construiască locuinţa la care au visat, cu ajutorul unui arhitect care a făcut tot posibilul ca dorinţele proprietarilor să devină realitate. „Au fost discuţii lungi cu arhitecta. Ligia Nicolescu se numeşte arhitecta şi proiectul într-adevăr e unul deosebit. Deci chiar e în regulă. Ne-a învăţat tot felul de lucruri, a încercat să utilizeze cât mai mult spaţiu, să n-am zone d-astea pe care să nu le folosesc, cum ar fi holuri mari şi inutile. S-a gândit iarăşi foarte mult la lumină şi la cum e aşezată casa faţă de punctele cardinale. Adică chestii la care eu nu m-aş fi gândit niciodată. Casa are parter, etaj şi mansardă, e destul de micuţă, are o amprentă de 75 mp. N-am vrut să fie o casă mare, pentru că sunt mari costurile de întreţinere, finisaje, tot tot tot. Dar am zis totuşi să fie suficient. Bine, când am proiectat-o noi încă nu era bebe în plan... Eu sper să ne ajungă nouă şi celor doi căţei ai familiei. Deocamdată i-am pus acoperişul, i-am pus geamurile, suntem la instalaţii."

Acum totul pare simplu. Însă Magda recunoaşte că nu va uita prea curând aventurile prin care a trecut pentru a-şi vedea visul cu ochii. „Da, am avut probleme. Pentru că iniţial am mers după ureche, am greşit teribil, acum îmi pare rău şi m-am luat după şeful de şantier care a zis: lăsaţi că facem noi betonul în curte, o să fie ok. După care am cerut o expertiză, să văd şi eu ce fel de beton au făcut, pentru că nu arăta aşa cum îmi imaginam eu că ar trebui să arate. Şi într-adevăr a fost testat, nu-mi aduc aminte acum cum se numeşte metoda. În orice caz, au venit şi au luat din fiecare stâlp, din fiecare grindă şi au ajuns la concluzia că ce aveam eu acolo era mai degrabă mortar decât beton. Ca atare, am dărâmat casa şi am făcut-o din nou. Cu alţii şi cu beton, cu certificat, cu tot tot tot, venit cu cifă, cu elefant, deja acum mă pricep", punctează Magda.

Aşadar, drumul spre casa ideală nu a fost uşor, dar nimic nu se va compara cu satisfacţia Magdei şi a soţului său atunci când vor vedea că au exact ceea ce şi-au dorit. „Casa ideală e o casă în care să ai suficient loc, o casă în care să poţi face curat uşor, o casă care să nu te coste mult ca întreţinere, pe care să o încălzeşti uşor. Şi să aibă chestia aia, când intri pe uşă să te bucuri că ai ajuns acasă."

În ceea ce priveşte amenajările interioare, ştirista exclude din start culorile tari. „Cred că va fi o amenajare simplă şi pe tonuri de alb cu bej, maro. Nu ne plac casele foarte colorate. Să fie o chestie discretă."

Magda şi soţul său nu intenţionează să apeleze la un specialist în design interior. Cel puţin nu de la început. „Când e vorba de chestii care ţin de siguranţă, cum ar fi proiectul - cu marca de beton, cu ce fel de cărămidă îţi trebuie, acolo într-adevăr apelezi la un specialist. Dar ştiu exact cum trebuie să arate casa mea, deci n-am nevoie să mă mai consult cu nimeni altcineva. Dacă voi întâmpina oareşce dificultăţi pe parcurs o să apelez probabil."

Cât despre vecinii din Bragadiru, Magda spune că a avut mare noroc. „Vecini foarte drăguţi: un domn colonel de la arme şi muniţii peste drum, un domn doctor tot peste drum de noi, iar lângă avem o familie de profesori." Practic, sunt vecinii ideali. „Pentru că sunt, la fel ca şi noi, iubitori de animale, ca şi noi sunt obsedaţi de flori şi tot felul de arbuşti, copaci şi alte alea. Sunt oameni liniştiţi, nu fac gălăgie. În afară de lătratul câinilor nu prea ne deranjează nimeni", precizează prezentatoarea TV.

Iar acest lucru reprezintă o schimbare majoră pentru o persoană care locuit o bună bucată de vreme la bloc. „Vecinii de la bloc se împart în mai multe categorii: sunt vecinii drăguţi, cu care te bucuri că te întâlneşti şi vecinii pe care încerci să-i eviţi. Cred că-i o chestie generală. În general, unde sunt mulţi oameni la un loc nu poate să-ţi placă toată lumea şi pe de altă parte nici pe tine nu poate să te placă toată lumea. Am câţiva vecini preferaţi şi câţiva vecini pe care îi plac mai puţin", spune ştirista.

Magda Vasiliu mărturiseşte că visează la o casă de vacanţă, undeva, lângă Sibiu, care este de altfel oraşul său preferat. Ba mai mult: vedeta recunoaşte că s-ar muta acolo fără să clipească, dacă locul de muncă nu ar ţine-o legată de Bucureşti. „Avem un teren la Păltiniş şi sperăm, la un moment dat, când om fi bătrâni eventual, să ne retragem acolo. Mie îmi place mult Sibiul şi acolo sunt şi rudele din parte tatălui meu şi acolo mi-aş dori să am o casă de vacanţă, la Păltiniş. Mi-a plăcut mult şi nordul Moldovei, dar întotdeauna în Ardeal mă simt foarte bine. Nu ştiu, sunt altfel oamenii acolo. E o zonă în care, dacă aş putea să fac ceva cu serviciul, m-aş muta şi mâine. Nu ţin neapărat să locuiesc în Capitală", spune Magda Vasiliu.


21 March 2011