În ciuda rezoltatelor controversate, Loteria Bonurilor continuă să fie un program funcțional. În ultima sesiune de tragere la sorți, s-au ales câștigătorii printre posesorii bonurilor fiscale emise în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2016. Momentan, ne aflăm în etapa înscrierii câștigătorilor, prin depunerea bpnurilor care corespund criteriilor.  

38996-bonuri_fiscale.jpgÎn sesiunea de iarnă a Loteriei Bonurilor, s-au ales drept câștigătoare bonurile în valoare de 766 de lei, emise în data de 12 octombrie. Clienții care se încadrează în aceste condiții pot să depună cererile pentru revendicarea premiilor la sediile ANAF, începând de azi, timp de 30 de zile. Cei care dețin un bon câștigător trebuie să îl depună în original, la orice administrație fiscală din structura ANAF, alături de o copie a asctului de identitate și o cerere tip. Posesorii bonurilor câștigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF.

În funcție de numărul cererilor depuse, există posibilitatea de a fi organziată o nouă tragere la sorți, în ipoteza în care numărul celor care revendică premiul este mai mare de 100. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci a doua tragere la sorți va avea rolul de a determina cele 100 de bonuri câștigătoare. La extragere au participat toate bonurile fiscale emise în perioada 1 septembrie - 30 noiembrie 2015, fără a fi necesară înregistrarea prealabilă a acestora într-o bază de date. În momentul în care se vor anunța câștigătorii, rezultatele vor fi afișate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și al Loteriei Române, unde vor rămâne publice pentru o perioadă de minimum 30 de zile. Bonurile fiscale sunt considerate câștigătoare doar dacă îndeplinesc cumulativ condițiile prevăzute de lege și au înscrise elementele obligatorii care demonstrează faptul că au fost emise cu un apartat de marcat fiscalizat.

Pentru a avea o dovadă a depunerii, clienții câștigători vor primi de la ANAF o copie a bonurilor depuse, pe care va fi scris „conform cu originalul” și un număr unic de înregistrare. Aceste numere de înregistrare vor fi apoi făcute publice pe siteul Ministerului Finanțelor Publice și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. În momentul în care cele 100 de bonuri fiscale câștigătoare sunt stabilite, ele sunt centralizate și trimise în termen de două zile către ANAF, care va încărca rezultatele în baza de date a Loteriei Bonurilor Fiscale. Apoi se va verifica autenticitatea bonurilor câștigătoare de către Direcția Generală Antifraudă Fiscală, prin direcțiile regionale.

CITEȘTE ȘI:

28 decembrie 2015