Producătorul austriac de plăci ceramice Lasselsberger a anunţat oficial plecarea lui Christian Morath de la conducerea activităţilor locale ale grupului, acesta fiind înlocuit cu austriacul Kurt Ternegg (41 de ani), după cum anunţase şi Capital acum două zile.

21447-sanex_1b94acdcb0.jpg„Începând cu data de 29 septembrie 2011, Christian Morath a renunţat la conducerea şi la poziţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi de administrator al Lasselsberger SA şi, respectiv, Sanex SA. Noul director general propus de către managementul grupului este domnul Kurt Ternegg", se precizează într-un comunicat al companiei.

Kurt Ternegg este cetăţean austriac, are 41 de ani şi, pe lângă studiile de comerţ şi administrarea afacerilor, are o lungă carieră profesională în bănci de investiţii şi industrie.

Obiectivele noului director sunt optimizarea tuturor proceselor interne fundamentale, consolidarea şi extinderea profitabilă a poziţiei de lider de piaţă, dezvoltarea sortimentului şi a politicii de brand precum şi asigurarea calităţii şi eficienţei.

Capital anunţa miercuri că în urma unei şedinţe fulger desfăşurată săptămâna trecută, Christian Morath a fost demis din toate funcţiile. La întâlnire s-a discutat modul de derulare a anumitor operaţiuni şi contracte din cadrul grupului. Morath (47 de ani) a mai lucrat la distribuitorul de plăci ceramice Delta şi pentru retailerii Plus şi Rewe.

Pentru acest an Lasselsbergger a estimat menţinerea cifrei de afaceri la nivelul anului trecut, la aproximativ 38,5 milioane de euro, şi creşterea cotei de piaţă la 42%, comparativ cu 38% în 2010. În ceea ce priveşte exporturile companiei, dacă pentru anul în curs, compania are în plan menţinerea acestora la 5% din totalul cifrei de afaceri, în 2012 acestea se vor ridica la 7%. Producătorul are în acest moment patru magazine proprii de desfacere în Bucureşti, Cluj, Oradea şi Piatra Neamţ.


Sursa

10 October 2011