King Sturge a fost desemnat pentru coordonarea procesului de proiectare și constructie a unei clădiri din A1 Business Park din București, estimat a dura 12 luni. Clădirea cuprinde 9,000 m2 de spații destinate activităților de industrie ușoară și  include spații de birouri și de depozitare.

Mandatul a fost acordat de Valad Property Group, care este și proprietarul terenului. Suprafața totală construită a parcului este de 98,000 m2 și cuprinde un mix de spații de depozitare, de birouri și comerciale.

Resul Kilic, directorul departamentului de Project Management & Building Consultancy al King Sturge în România afirmă că “această instrucție reprezintă un progres în vederea finalizării construcției iar câștigarea unei licitații în actualul context conferă încredere, însă este prea devreme să discutăm despre o revenire a sectorului construcțiilor în România. În plus, King Sturge este consultant în vederea închirierii acestor spatii și ia în considerare și oportunitățile ivite pentru servicii de administrare a proprietății și activelor A1 Business Park.”

Irina Iliescu, Industrial Consultant, susține că: “locația (A1 Km13 Dragomirești), accesul, structura clădirilor și utilitățile deservite de A1 Business Park transformă destinația într-una potrivită operațiunilor de tip distribuție, producție ușoară și comercial. Luăm în considerare proximitatea față de zona concentrată de spații comerciale și rezidentiale din vestul Bucureștiului și conexiunea strategică directă cu autostrada A1 București-Pitești, cel de-al IV-lea Coridor Pan-European. Parcul A1 cuprinde spații flexibile între 500 m²  și 12,000 m² pentru depozitare și spații cuprinse între 300 m² și 3,000 m² pentru birouri. În prezent, piața industrială înregistrează un trend al tranzacțiilor între 500 m² și 5,000 m², dacă luăm în vedere relocarea și micșorarea operațiunilor companiilor existente în piață.“

25 March 2010