Imagini capturate cu drona arată cum este viața într-una dintre cele mai aglomerate metropole ale lumii, al cărei peisaj urban se aseamănă cu o adevărată pădure de zgârie-nori. Seria de fotografii intitulată „Jungla Urbană” oferă o perspectivă nemaivăzută asupra Hong Kongului, orașul cu cei mai mulți zgârie-nori din lume.

40202-homepage.jpgCunoscut datorită identității sale arhitecturale distincte, orașul Hong Kong pare să aibă un peisaj urban alcătuit cu precădere din zgârie-nori. Turnuri rezidențiale înghesuite și clădiri de birouri extrem de înalte compun o priveliște unică în lume, ce provoacă amețeli turiștilor veniți pentru prima oară. Arhitectura deosebită este un subiect pentru pasionații de fotografie din întreaga lume, dar fotograful Andy Yeung a reușit să arate lumii o față a Hong Kongului nemaivăzută până acum: imaginile capturate cu ajutorul unei drone relevă o adevărată pădure de zgârie-nori.

„Am căutat să găsesc un unghi special, pentru a arăta cum trăiesc oamenii într-unul dintre cele mai dens populate orașe din lume. Am petrecut aproape două luni fotografiind metropola cu ajutorul unei drone, iar cele mai interesante imagini cred că sunt cele din cartierele Sheung Wan, Wan Chai și Sham Shui Po”, spune fotograful Andy Yeung, născut și crescut în Hong Kong.

  • Hong Kong este metropola cu cele mai multe clădiri cu o înălțime de peste 150 metri din lume, având mai bine de 40 de clădiri de peste 200 metri înălțime. Blocurile de locuințe cu peste 50 de niveluri sunt des întâlnite
  • Metropola este un exemplu de arhitectură post-modernistă a zgârie-norilor, iar îmbinarea acestor construcții uluitoare cu fundalul montan face ca Hong Kong să ofere cea mai frumoasă panoramă urbană din lume

Cândva parte a Imperiului Britanic, Hong Kong are o populație de mai bine de 7,2 milioane de oameni, respectiv aproape 6.550 de oameni per kilometru pătrat. Deși este orașul cu cele mai impunătoare construcții moderne din lume, spațiul disponibil este limitat, astfel că prețul proprietăților imobiliare pare amețitor pentru oamenii de rând. Doar un sfert dintre cererile de pe piața imobiliară din Hong Kong vin din partea chinezilor, deoarece prețul este aproape intangibil. Majoritatea proprietăților din gama de top, pe care chinezii de rând nu și le permit, sunt cumpărate de către ruși, japonezi și alți clienți asiatici.

Prețul locuințelor din Hong Kong a urcat necontrolat, în ultimii ani, susținut în mare parte de speculanți. Metropola se bucură de cea mai valoroasă piață imobiliară din Asia – locuințele de aici sunt, în medie, cu 60% mai scumpe decât în Shanghai, al doilea oraș ca importanță din China. Autoritățile din Hong Kong au tot încercat să domolească cererea de pe piața imobiliară, prin diverse măsuri, însă prețul locuințelor a urcat, în medie, cu 200%, în ultimul deceniu.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

 

15 May 2016