O companie din China investește 35 milioane euro într-un proiect imobiliar în Craiova, în parteneriat cu primăria acestui oraș. Autoritățile le pun la dispoziție investitorilor chinezi un teren de 7 hectare, în apropierea parcului Romanescu, suprafață pe care vor fi construite 35 blocuri, cu aproximativ 1.850 apartamente.

34939-chinezii_la_craiova.jpgUn nou cartier de locuințe va răsări în Craiova, în apropierea fostului parc Bibescu. În parteneriat cu primăria Craiovei, grupul chinez Shandong va investi circa 35 milioane euro într-un proiect rezidențial de anvergură, ce va inaugurat pe la jumătatea anului 2016.

Autoritățile craiovene plănuiesc astfel să ofere un impuls pieței locale de construcții – potrivit acordului semnat luni, la Beijing, grupul chinez va trebui să lucreze numai cu firme din Craiova, toate materialele de construcție vor fi achiziționate din oraș, iar 80% dintre muncitori vor fi din județul Dolj.

„Practic, toate companiile de profil vor avea de lucru. Lucrările vor începe în octombrie  2014, iar termenul de finalizare este de doi ani. Avem însă asigurări din partea companiei chineze că vor termina într-un an și jumătate”, a declarat Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

  • Primăria Craiovei a concesionat grupului chinez un teren de 7 hectare, în apropierea parcului Romanescu
  • Proiectul va conține 35 blocuri, de câte 10 etaje, însumând în total circa 1.850 apartamente
  • Ansamblul se adresează mai multor categorii de clienți – vor exista atât locuințe cu suprafețe mici, dar și penthouse-uri cu pagodă

Pentru acest proiect, grupul Shandong a obținut finanțare de la Banca de Dezvoltare a Chinei. Prețul de vânzare al locuințelor va fi de 400 euro/mp + TVA, astfel că nici cele mai scumpe apartamente nu vor costa mai mult de 45.000 euro. Clienții selectați de autorități vor putea achiziționa apartamentele și în rate, după ce vor plăti un avans de 3.000 euro.

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

1 septembrie 2014