Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, va evalua impreuna cu constructorii investitiile din acest sector in 2010 si strategiile anului urmator, la evenimentul Romania Construct Forum organizat de Mediafax joi, 11 noiembrie.

14880-1288874461.jpgRomania Construct Forum 2010 va include o dezbatere despre cele mai relevante teme pentru sectorul constructiilor in acest an, precum si un workshop Deko.

Investitiile publice in sectorul constructiilor si prioritatile in programele guvernamentale gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se numara printre principalele teme de dezbatere ale evenimentului, alaturi de masurile prin care statul poate contribui la revitalizarea pietei.

Participantii vor aduce in discutie, de asemenea, previziunile privind evolutia pietei de constructii civile si industriale si a celei de materiale de constructii in 2011, si sursele de finantare existente pentru aceasta industrie, de la fonduri europene la credite bancare.

La doi ani de la inceputul crizei, sectorul constructiilor din Romania se afla in declin, confruntandu-se cu problema lipsei fondurilor private si a nivelului redus de investitii publice si de creditare din partea bancilor.

In ciuda scaderii pietei, unele firme au continuat investitiile in extinderea productiei si chiar au anuntat proiecte noi, operatiunile de acest tip fiind insa mult reduse fata de anii de boom.


Sursa

5 noiembrie 2010