Peste 520 de case sunt deja ridicate, mai bine de jumatate fiind vandute. Procedura reorganizarii judiciare nu afecteaza locuintele construite si nici modul de functionare a complexului rezidential.

16127-03-foto-01-green-city.jpgCartierul de vile Green City, ampla­sat in localitatea 1 Decembrie de langa Bucuresti, va fi finalizat integral si livrat in ultimul trimestru al acestui an. Proiectul, demarat la inceputul lui 2009, cu o investitie estimata de 100 de mili­oane de euro, se deruleaza in trei etape.

In prezent, sunt finalizate cele 356 de case Neva, construite in prima etapa a investitiei, la care finantarea a fost asigurata prin credit bancar, si alte 170 de case Neva, finantate din surse pro­prii. Mai mult de jumatate dintre locuintele construite au fost vandute, cartierul incepand sa fie locuit din toamna anului 2009.

In ultimul trimestru al anului trecut au fost demarate lucrarile de construc­tie la cartierul Tamisa, un complex cu 180 de vile, termenul de livrare planificat pentru aceste locuinte fiind trimestrul patru al acestui an. Investitia in locuintele Tamisa este asigurata de asemenea din surse proprii.

Reorganizarea afacerii

Pe fondul inaspririi conditiilor de creditare si rambursare a imprumu­tului contractat pentru primele 356 de case Neva, Green City Construct, dez­vol­tatorul primei etape a constructiei, a decis sa solicite procedura reorganizarii judiciare, pentru a mentine valoarea locuintelor la un nivel ce poate fi accesat printr-un credit bancar, in actualele conditii economico-finan­ciare. „Ne-am asumat riscul unei decizii mai putin obisnuite pentru piata locala, pentru a ne proteja clientii, actuali si viitori. Procedura reorganizarii judi­ciare ne ajuta sa oferim clientilor case la valori care pot fi accesate printr-un credit bancar, in conditiile actuale de eligibi­litate. O buna parte din lo­cuintele contrac­tate pe etape in faza 1 a cartierului Neva au fost achizitionate prin rate direct la dezvoltator, ter­menul-limita pana la care puteau achita inte­gral locuinta printr-un credit ban­car fiind 31 decembrie 2012. Reor­ganizarea judiciara le permite clientilor sa aiba suficient timp la dispozitie pentru a contracta un credit bancar, necesar achitarii diferentei de pret, in conditiile in care, in ultimele luni, puterea de cumparare si, implicit, nivelul de eligibilitate bancar al acestora au scazut drastic", a declarat Alexandru Petrescu, directorul de vanzari al Green City.

Compania Green City Construct, dezvoltatorul primei faze a celui mai mare cartier de vile Green City, are la dispozitie 60 de zile pentru a elabora planul de reorganizare a businessului. Recent, instanta a aprobat cererea de reorganizare judiciara depusa de dez­voltator, urmatorul pas important al procesului fiind aprobarea planului de reorganizare a afacerii.

Despre casele din cartier

* Resedintele din ansamblul Green City sunt dominate de doua tipuri de case: Tamisa si Neva.
* Casa Tamisa (foto) are parter plus doua niveluri, cu o suprafata totala utila de 195 mp. Este ideala pentru familiile cu mai multi copii sau care vor pur si simplu sa beneficieze de spatiu generos.
* Casa Neva, construita in etapa a II-a a proiectului, are o suprafata totala utila de 120 de mp, distribuiti la parter+etaj.

Despre cartier

Ansamblul de vile Green City a fost construit dupa modelul oraselor satelit din zonele metropolitane ale marilor capitale europene, locuitorii avand la dispozitie, in imediata apropiere a locuintei, toate facilitatile de care dispune o organizare urbana: supermarket, gradinita de stat, farmacie, cabinet medical, restaurant, cafenea, contracte directe cu furnizorii de utilitati.


Sursa

21 January 2011