Interdictia de vanzare a terenurilor catre straini ar putea fi prelungita si dupa finele anului 2013, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care totusi precizeaza ca nu stie daca va reusi, termenul in vigoare fiind impus prin Tratatul de aderare la UE.

24811-bizwiz.jpg"In ceea ce priveste liberalizarea pietei funciare de la 1 ianuarie 2014, asa cum arata Tratatul de aderare, asa cum a fost semnat de presedinte in 2005, nu putem sa ridicam aceasta interdictie dupa 1 ianuarie 2014. Este adevarat ca e o preocupare a mea pe doua directii: prima directie, fara sa-mi iau un angajament, pentru ca nu stiu daca se va putea acest lucru, este sa incercam sa prelungim acest lucru", a spus Constantin.

El a afirmat ca, din cate stie, Polonia este singura tara care a prelungit aceasta interdictie si ca, pe de alta parte, trebuie sprijinita comasarea terenurilor, astfel ca valoarea acestora sa fie mai mare.

Cu cat este mai faramitat terenul, cu atat valoreaza mai putin, iar comasarea va duce la obtinerea unui pret mai mare, in eventualitatea vanzarii catre cetateni straini, a spus Constantin.

"Avem nevoie de investitori, dar sa nu vina si sa profite oarecum de aceasta slabiciune si sa mearga pe o posibila speculatie pe aceasta piata", a mai spus ministrul.

 

Sursa

17 May 2012