O nouă mutare, pe segmentul spațiilor de birouri: compania de servicii IT Luxoft închiriază un etaj suplimentar într-una din clădirile de birouri din Novo Park, complex aflat în nordul Bucureștiului. Extinderea birourilor a devenit o operațiune des întâlnită în ultimii doi ani, observă omul de afaceri Liviu Tudor, proprietarul parcurilor de birouri Novo Park și West Gate.

36167-novo_park.jpgÎn ultimii ani, activitatea din segmentul spațiilor de birouri din București a fost condusă de companiile IT, iar extinderea birourilor a devenit cea mai comună operațiune, subliniază jucătorii din branșă.

„Am remarcat în ultima perioadă tendința companiilor de a se extinde, acest lucru fiind vizibil atât în Novo Park, cât și West Gate, parcul de birouri pe care l-am dezvoltat în zona de vest a Bucureștiului. Doar în ultimii doi ani, chiriașii din Novo Park și West Gate și-au extins suprafețele existente cu aproximativ 20.000 de metri pătrați de birouri”, subliniază Liviu Tudor, președintele Genesis Development.

Cea mai recentă extindere o face compania Luxoft, unul dintre furnizorii de vârf de servicii de dezvoltare software și soluții IT. Chiriaș în complexul Novo Park încă din anul 2007, Luxoft a decis să închirieze un etaj suplimentar într-una din clădirile de birouri deținută de compania Genesis Development în partea de nord a Capitalei. Această mișcare a fost posibilă în urma expirării contractului de închiriere a unuia dintre chiriași, care a decis să se consolideze într-o altă locație, explică reprezentanții companiei.

  • Novo Park este un complex de birouri  în nordul Bucureștiului, dezvoltat de compania Genesis Development, condusă de omul de afaceri Liviu Tudor
  • Complexul este format din șapte clădiri de birouri, cu o suprafață închiriabilă de 75.000 metri pătrați și un grad de ocupare de 99%

„Vom continua planurile de extindere în România pentru a susține diviziile strategice care furnizează servicii IT, către sectoarele financiar și automotive. Ambele divizii au înregistrat creșteri subtanțiale de la an la an, iar talentul descoperit în România în domeniul IT a adus un plus semnificativ operațiunilor noastre de livrare”, declară Bogdan Pelinescu, Managing Director Luxoft România, companie cu peste 1.000 angajați la noi în țară.

Luxoft România este unul din cei mai mari chiriași ai complexului de birouri Novo Park, alături de HP, Garanti Bank și UniCredit. Alte companii care au închiriat spații de birouri în clădirile deținute de Genesis Development în nordul Capitalei sunt Mondelez România (cunoscută în trecut sub denumirea de Kraft Foods), Ringier, Sodexo, Infineon Technologies sau Yokagawa.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

19 ianuarie 2015