Consultantii imobiliari se asteapta ca in prima parte a anului viitor numarul tranzactiilor imobiliare cu proprietati de mari dimensiuni sa creasca, pe masura ce o serie de proiecte noi vor fi finalizate, fara chiriasi, iar presiunea datoriilor se va intensifica.

"In urma cu patru-cinci luni sentimentul era negativ pe piata tranzactiilor imobiliare, dar in ultimele saptamani diferenta intre ofertele cumparatorilor interesati si cererile proprietarilor a inceput sa scada, de la 250 de puncte procentuale la 100 de puncte procentuale, astfel ca posibilitatea sa avem tranzactii a crescut.

In ceea ce priveste tranzactiile, nu cred ca poate fi un an mai rau ca acesta", a declarat Blake Horsley, manager al departamentului de investment si office al firmei de consultanta imobiliara Colliers.

El mentioneaza pentru acest an doar doua tranzactii semnificative - achizitia fondului Fabian de catre Dinu Patriciu si preluarea de catre sud-africanii de la NEPI a proiectului European Retail Park din Braila, astfel ca o scadere fata de nivelul din acest an ar insemna una sau nicio tranzactie.

Sursa

3 November 2009