Dobânzile mici fac ca preţurile pe piaţa imobiliară să crească la majoritatea proprietăţilor din regiunile ţării. Indicele preţurilor la case a crescut cu 9% în al doilea trimestru al anului, potrivit statisticilor oficiale norvegiene.

Datorită managementului economic de bună calitate și atenţiei pentru cheltuieli naţionale, Norvegia a scăpat aproape nevătamată de efectele crizei financiare globale.

Piaţa imobiliară și-a revenit la începutul lui 2009, după ce la mijlocului lui 2007 - începutul lui 2008, preţurile au scăzut, potrivit Registrului Naţional al Proprietăţilor din Norvegia.

În Oslo, capitala Norvegiei, preţurile la imobiliare au crescut cu aproape 9%. Creșteri importante sunt resimţite și în alte orașe : în Stavanger - cu 16.8%; Bergen - cu 14.6% și în Trondheim cu aproape 12 procente.

Cât privește regiunile, în Agder și Rogaland, a fost înregistrată cea mai ridicată creștere anuală - 11%, în timp ce partea de vest a ţării, se înregistrează cea mai joasă creștere, cu doar 3.6%.

Dobânzile la creditele ipotecare sunt din nou apropiate de cel mai scăzut nivel istoric al lor, din 2004-2005. Deși Norvegia nu face parte din Zona Euro, dobânzile sunt asemănătoare celor mai mici rate de dobânzi ale Băncii Centrale Europene.

27 August 2010