Propunerile bancherilor pentru modificarea programului guvernamental indică o creştere a valorii creditelor acordate de bănci pentru Prima Casă.

sursa:ocgroupro.wordpress.com"Noi ne gândim că o trecere de la 60.000 la 100 de mii nu ar fi deloc de neglijat. Ar trebui să vedem pe zone, poate că în anumite zone nu ar trebui să avem plafoane aşa de mari. Susţinem ideea că acest program să fie atractiv mai mult pentru construcţiile noi", a spus Radu Graţian Gheţea, preşedintele ARB.

În plus, perioada acordată construcţiei unei case în acest program ar trebui să se dubleze, la 36 de luni.

Aceste propuneri vor duce însă, la o creştere a preţurilor, în special la apartamentele şi casele noi. Şi asta, în condiţiile în care garsonierele şi apartamentele tocmai s-au ieftini în ultimele luni pentru a se încadra ca valoare în programul "Prima Casă". Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor se aşteaptă chiar la o scumpire rapidă.

"Personal, consider că va veni foarte curand momentul în care preţurile vor începe să crească şi nu vor creste in ritmul lent in care au scazut, vor creste intr-un ritm mult mai alert", a mai adăugat Gheţea.


 

Sursa

4 February 2010