Asher Lax, directorul de marketing şi vânzări al dezvoltatorului Adama România, unul dintre cei mai activi investitori pe piaţa locală a confirmat faptul că fondul austriac de investiţii Immofinanz va prelua în totalitate acţiunile întregului grup Adama.

15337-adama_90373700.jpg"Immofinanz, care deţine 30% din întregul grup Adama intenţionează să cumpere şi restul acţiunilor până la sfârşitul acestui an. Nu este ciudată deloc această achiziţie, pentru că Adama este un brand foarte puternic şi puţini care au mai rămas piaţă continuă dezvoltările. Immofinanz, cu investiţii de 6,5 miliarde de euro are o putere foarte mare, dar nu ştiu care va fi politica lor de dezvoltare după preluare", a declarat Asher Lax.

În urmă cu o lună, într-un raport al Immofinanz, care a fuzionat cu subsidiara locală Immoeast, cu masive investiţii pe piaţa din România, se anunţa că se află în stadiu de negocieri, fie pentru preluarea controlului integral, fie pentru vânzarea acţiunilor.

Immofinanz deţine o participaţie de 30% din acţiunile grupului Adama, care a ajuns la un număr de 1.500 de locuinţe construite în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării.

Printre acţionarii Adama se numără fondurile de investiţii Tiger Global, Morgan Stanley şi Lehman Brothers.

Immofinanz a fost fondat în 1990 şi în prezent deţine un portofoliu de 1.800 de proprietăţi şi proiecte dezvoltate cu o valoarea totală de aproximativ 9 miliarde de euro. Immofinanz Group îşi concentrează activităţile în special pe piaţa re retail, logistică, spaţii de birouri şi locuinţe pe opt pieţe din regiune: Austria, Germany, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Russia.

Adama desfăşoară activităţi în România, Moldova, Ucraina şi Turcia şi a dezvoltat în prezent peste 45 de proiecte rezidenţiale şi comerciale aflate în diferite stadii de planificare şi execuţie.


Sursa

26 November 2010