Cu doar cateva zile inainte de inceperea anului universitar, studentii care nu au prins o camera la camin inca isi mai cauta locuinte de inchiriat. Pentru cei care nu au gasit unde sa stea, Alexandra Dumitru, o tanara care a trecut deja prin "maratonul" cautarilor, prezinta preturile chiriilor din diferite zone ale Capitalei, dar si avantajele si dezavantajele lor.

13884-327552-x_bloc_ferentari_-jpg.jpgAlexandra Dumitru (21 de ani), din Bacau, studenta a Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din Capitala, a inchiriat in primii doi ani de studiu o garsoniera in Titan, cu 200 de euro pe luna. Pentru ca anul acesta nu isi mai permite "luxul" de a sta singura, ea a fost nevoita sa isi caute o locuinta mai ieftina. Dupa o vara in care a urmarit toate ofertele agentiilor imobiliare, studenta a ales sa se mute impreuna cu cinci colegi intr?un apartament cu trei camere din Dristor, unde vor plati 400 de euro lunar, plus utilitati. Tanara a acceptat sa prezinte, pentru cititorii CANCAN, harta chiriilor din Bucuresti. "Am observat ca preturile au scazut mult, dar banii de care dispun studentii nu sunt suficienti. Cel mai ieftin ies cei care se muta intr-un apartament cu trei sau patru camere, unde impart atat chiria, cat si restul cheltuielilor. Garsonierele iti ofera avantajul de a te bucura de intimitate, dar trebuie sa scoti mult prea multi bani din buzunare", ne-a spus Alexandra.


Rahova - Ferentari:
garsoniera - 200 de euro / luna
ap. 2 camere - 250 de euro / luna ap. 3 camere - 300 de euro / luna

In aceste doua zone marginase ale Capitalei nu este metrou, iar rata infractionalitatii este ridicata. Se ajunge repede cu tramvaiul la Piata Unirii. Preturile alimentelor si bunurilor de consum sunt mai mici ca in restul cartierelor din Bucuresti. Acest apartament cu trei camere din Rahova este recent renovat, utilitat complet si foarte spatios, iar pretul chiriei este de 400 de euro.

Unirii - Universitate - Romana - Victoriei:
garsoniera - 275 de euro / luna
ap. 2 camere - 400 de euro / luna
ap. 3 camere - 500 de euro / luna

In aceasta zona se afla foarte multe locuri unde va puteti petrece timpul liber: teatre, muzee, parcuri, cluburi si baruri. Aveti acces la metrou, dar si la alte mijloace de transport in comun care fac legatura cu toate zonele Capitalei. Din pacate, preturile sunt destul de mari. Spre exemplu, pentru aceasta garsoniera de lux aflata la Piata Unirii ar trebui sa platiti 300 de euro lunar, pret justificat de suprafata mare si de aspectul impecabil al locuintei.

Dorobanti - Floreasca - Aviatiei:
garsoniera - 300 de euro / luna
ap. 2 camere - 400 de euro / luna
ap. 3 camere - 500 de euro / luna

Sunt considerate zone pentru oameni cu bani. Daca vreti sa mergeti la agatat in baruri si cafenele "de fite", aici este cartierul cu cele mai multe, dar si cele mai scumpe. Se afla destul de aproape de Academia de Politie. Daca va permiteti sa locuiti in acest apartament luxos si spatios cu patru camere, scoateti din buzunare 600 de euro lunar.

Iancului - Dristor - Titan:
garsoniera - 230 de euro / luna
ap. 2 camere - 300 de euro / luna
ap. 3 camere - 400 de euro / luna

Unele dintre cele mai civilizate si linistite cartiere ale Capitalei. Statiile de metrou sunt aproape una de cealalta si exista, de asemenea, si alte mijloace de transport in comun. Foarte aproape se afla Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica. Acest apartament cu doua camere din Dristor poate fi inchiriat cu 290 de euro. Desi nu este renovat si are mobila veche, nu veti duce lipsa de spatiu.

Drumul Taberei:
garsoniera - 200 de euro / luna,
ap. 2 camere - 250 de euro / luna,
ap. 3 camere - 300 de euro / luna

Drumul Taberei ramane in continuare unul dintre cartierele cu preturi mai reduse ale chiriilor. Dezavantajele acestei zone sunt lipsa metroului, dar si distanta destul de mare fata de centru. Partile pozitive sunt numeroasele spatii verzi, apropierea de Universitatea Politehnica din Bucuresti, dar si de Stadionul Ghencea. Apartamentul cu doua camere din imagine nu este prea spatios, dar are imbunatatiri si se inchiriaza cu 300 de euro.

Sursa

28 September 2010