Eşecul în re-negocierea dobânzii cu CEC-ul şi vânzările insuficiente l-au forţat pe fondatorul Unirii Urziceni să ceară insolvenţa marelui proiect de lângă Bucureşti.

15949-green_city.jpgProprietarii marelui ansamblu rezidenţial Green City din comuna 1 Decembrie văd drept singură soluţie pentru continuarea proiectului intrarea în insolvenţă. Lansat în urmă cu aproape doi ani, în martie 2009, proiectul a ajuns la faza a treia de construcţie. Investiţia totală în proiect este de aproximativ 100 de milioane de euro. Pe atunci, nou-înfiinţata societate Green City Construct, spera că îşi va amortiza investitia in 2 ani, adică până în prezent, chiar dacă se instalaze deja criza.

Green City a finalizat construcţia celor 164 de case din faza a doua a proiectului, din care, dezvoltatorul susţine că a vândut a treia parte, în timp ce dintre cele 356 de case din prima fază au fost vândute aprope 60%. Pentru dezvoltarea proiectului s-a apelat la un credit la CEC.

„Creditul a fost luat cu dobândă de 15% în lei. De atunci s-au schimbat vremurile şi puterea de cumpărare a românilor. Toate încercările noastre de a renegocia însă creditul sau de a trece la un credit în euro au eşuat. Vedem drept soluţie a continuării proiectului doar reorganizarea judiciară", a declarat Alexandru Petrescu, directorul de vânzări al Green City.


Sursa

10 January 2011