Tranzacție importantă, pe piața spațiilor de birouri din Capitală: Globalworth și Skanska au bătut palma pentru cea de-a doua clădire de birouri din Green Court Bucharest. Tranzacția urmează să fie încheiată către finalul anului, prețul fiind de aproximativ 47 milioane euro. Înțelegerea vine la aproximativ un an după ce compania omului de afaceri Ioannis Papalekas a plătit suedezilor 44 milioane euro pentru prima clădire din complexul de birouri din zona Floreasca-Barbu Văcărescu.

38697-green_court.jpgGlobalworth își consolidează poziția pe piața imobiliară locală, prin achiziția celei de-a doua clădiri de birouri din complexul Green Court Bucharest, dezvoltat de suedezii de la Skanska. Valoarea tranzacției ce va fi încheiată în perioada imediat următoare se ridică la 47 milioane de euro. Cu o suprafață închiriabilă de 18.600 mp, clădirea B este deja ocupată în proporție de 80%, de chiriași de renume, precum Carrefour, Colgate Palmolive, Adecco, Sanofi sau RINF Outsourcing Solutions.

Tranzacția a fost stabilită la aproape un an după ce compania omului de afaceri Ioannis Papalekas a plătit 44 milioane euro pentru clădirea A, din același complex. Aici își au sediul companii precum Orange sau Schneider Electric, suprafața totală închiriabilă fiind de 19.500 mp.

"Îmi face plăcere să anunț vânzarea celei de-a doua clădiri din Green Court Bucharest, la doar un an de la prima tranzacție. Faptul că într-un timp atât de scurt am construit, închiriat și vândut această clădire demonstrează calitatea proiectului și confirmă încă o dată că dezvoltările verzi, sustenabile, sunt atractive atât pentru clienți, cât și pentru investitori. Doresc să mulțumesc Globalworth pentru colaborare și procesul profesional de vânzare, precum și consultanților noștri legali și de real estate: Peli Filip și CBRE.”, spune Marcin Łapiński, Președinte Skanska Property Romania.

Dat în folosință în primăvara lui 2015, complexul de birouri Green Court Bucharest este localizat în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, privită în prezent drept cea mai fierbinte zonă pentru segmentul office al Capitalei. Dezvoltat de compania suedeză Skanska, proiectul este format din trei clădiri de birouri, cu o suprafață totală de 54.500 mp. Complexul va fi certificat LEED Gold și beneficiază de soluții sustenabile care reduc amprenta negativă a clădirii asupra mediului și îi micșorează costurile de întreținere.

“Suntem încântați că ne putem continua parteneriatul cu Skanska în România cu achiziția clădirii B din proiectul Green Court Bucharest. Acestă tranzacție reprezintă un pas important pentru Globalworth, care de acum deține două din cele trei clădiri ale celui mai nou proiect de birouri clasa A din București și își consolidează astfel poziția în noul district de business din Capitală", conchide Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer la Globalworth Real Estate Investments.

CITEȘTE ȘI:

11 November 2015